THEMA

AUTO

Op deze pagina staan al onze berichten over auto's.

De fiscale bijzonderheden met betrekking tot auto’s

In dit thema vindt uw alles terug over auto’s. Wij hebben hier alle content verzameld over bijvooorbeeld de auto van de zaak, de vergelijking met aanschaf in privé en over bedrijfsauto’s.

Het gaat over berichten als nieuws, achtergrondartikelen, webinars en praktische checklists.

‘Stijging BPM ondermijnt streven naar duurzame mobiliteit’

De gemiddelde aanschafbelasting op een nieuwe benzineauto is tussen 2012 en 2018 met 56,4 procent gestegen (van 2.967 euro naar 4.643 euro). Voor een dieselauto steeg de BPM zelfs met 82,7 procent (van 4.857 euro naar 8.876 euro).

Bijtelling achterwege laten bij bestelwagens? Let op!

Wanneer kan de bijtelling voor privégebruik auto achterwege gelaten worden voor bestelwagens? De Belastingdienst gaf tijdens de intermediairdagen 2018 aan dat uit boekenonderzoek nog wel eens naar voren komt dat er voor bestelauto’s niet is bijget...

Ontwijking bpm aangepakt door onafhankelijke controle geïmporteerde voertuigen

De schade aan een geïmporteerd voertuig wordt nu soms uitvergroot of fictief opgegeven, met het doel minder belasting personenauto’s en motorrijwielen (bpm) te betalen. De getaxeerde waarden van geïmporteerde tweedehands auto’s zal daarom in de...

Opbrengsten wegenbelasting stijgt naar 5,9 miljard in 2019

Rijk en provincies verwachten voor 2019 ruim 5,9 miljard euro aan wegenbelasting te innen. Dit is bijna 0,2 miljard euro meer dan in 2018. De belastingopbrengsten stijgen met name door een groeiend wagenpark.

Werknemer kan voordelig elektrisch rijden door fiscale truc

Werknemers van afvalverwerkingsbedrijf Spaarnelanden kunnen sinds kort voordelig elektrisch rijden. Het toepassen van een goedgekeurde fiscale regeling scheelt al snel een paar honderd euro in de maand voor de private lease van een elektrische auto.
BeheerderAuto