Business Analyst

Vacaturenummer: REE009GX

Your Profile
Jij zet graag je tanden in analytische marketing & sales-vraagstukken in een complexe data-omgeving en je hebt praktijkervaring in marketing intelligence en data science. Je hebt ook nog eens een achtergrond in marketing science, econometrie, wiskunde of een andere studie met een specialisatie in statistische methoden en technieken. Dan ben jij geknipt voor deze vacature!

Onze sterke merken Nextens en XpertHR leveren datadiensten en cloud-applicaties aan fiscalisten, accountants en HR-professionals (www.xperthr.nl, www.nextens.nl). De sterke groei die deze merken laten zien vraagt om uitbreiding van ons team.

Wat je verder meebrengt:

Een wo- of HBO-opleiding in marketing science, econometrie, wiskunde of een andere studie met een specialisatie in statistische methoden en technieken.

 • Minimaal 2 jaar werkervaring als Business Analyst of vergelijkbare rollen.
 • Aantoonbare ervaring met data analytics.
 • Resultaatgericht en ervaring met het omgaan met financiële doelen.
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Goede beheersing van het Microsoft office pakket, Salesforce.com, Oracle Finance
 • Uitstekende communicatie- en teamworkvaardigheden.
 • De vaardigheid om snel te leren en te werken in een snelle omgeving.

Your Responsibility
Als Business Analyst ben je verantwoordelijk voor het leveren van analytisch support aan sales, marketing, product management en het senior management team van de PSG groep. Je rol bestaat uit het bestuderen en analyseren van zowel interne data als klant-, markt en concurrentie-informatie welke je transformeert tot informatie die het senior management van de PSG groep helpen om goed geïnformeerde beslissingen te nemen.

Het doel van jouw functie is dat je, op basis van data en de daarop door jou uitgevoerde analyses, commerciële beslissingen verbetert, meehelpt aan een beter management van het product portfolio en ondersteuning biedt bij de implementatie van strategische initiatieven.

Our Business
RBI is een wereldwijd bedrijf dat essentiële informatie-, analyse- en gegevensoplossingen biedt aan onze klanten over de hele wereld. We hebben kantoren in o.a. Londen, Amsterdam, New York, Chicago, Parijs, Shanghai, Dubai en Singapore.

We zijn een B2B technologiebedrijf met een sterke focus op innovatie en data-analyse en we werken nauw samen met onze klanten om hun bedrijf te laten groeien, dus we zijn op zoek naar mensen die ook willen groeien. We staan nooit stil.

RBI maakt deel uit van RELX Group, een FTSE-100-bedrijf en een toonaangevende leverancier van informatie en analyses voor een groot aantal sectoren met meer dan 28.000 werknemers in meer dan 30 landen en opbrengsten die 10 miljard dollar naderen

What we offer
Een uitdagende baan in een professionele, internationaal georiënteerde organisatie. In een leuk team met collega’s die samen de mooiste producten voor onze klanten willen maken.
Als toonaangevende aanbieder van digitale informatieproducten bieden we vanzelfsprekend goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een vaste 13e maand, winstdeling of een bonusregeling, een laptop en twee dagen per jaar om te besteden aan vrijwilligerswerk. Je krijgt bij Reed Business een persoonlijk ontwikkelplan dat de leidraad vormt voor jouw carrière en (doorgroei)mogelijkheden.

 • Voorsprong: veel van de producten en diensten van RBI zijn marktleiders. We doen er alles aan om interessante nieuwe en innovatieve oplossingen voor onze klanten te ontwikkelen met behulp van de nieuwste data-analyse- en machine learning-technologieën.
 • Ontwikkeling: we willen dat je leert en snel vooruitgang boekt in de richting die je op wilt. We bieden je de training en ondersteuning om technische als zachte vaardigheden op het juiste tempo te ontwikkelen. De rode draad hierin is het persoonlijk ontwikkelingsplan.
 • Wereldwijd: RBI bestaat uit toonaangevende online merken over de hele wereld. Je kan je daarom in drie dimensies ontwikkelen: verticaal door het bedrijf, over verschillende producten/markten/landen en over verschillende functies.
 • Werk-privébalans: we willen dat je plezier hebt en dat je gelukkig en ontspannen bent in je werk. Daar krijg je dan ook de ruimte voor die voor jou nodig is.
 • Cultuur / sociaal: het gaat niet alleen om werk, we moedigen ook een sterke sociale kant aan om hier te werken, van borrels en dinergasten tot onze jaarlijkse eindejaarsfeest!
 • Arbeidsvoorwaarden: RBI biedt een goed pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vaste 13e maand, winstdeling en 34 vakantiedagen. Daarnaast geven we je zelfs twee extra ‘liefdadigheidsdagen’ per jaar om in te zetten voor een goed doel! Natuurlijk krijg je een laptop en een smartphone om je werk te doen.

Are you interested?
We horen graag van je! Stuur je cv, portfolio en motivatiebrief mee, inclusief de top 3-redenen waarom je goed bij het team past. Nog vragen? Aarzel niet om contact op te nemen met Willem ter Linden, Sales Director, willem.ter.linden@reedbusiness.com.

Een pre-employment screening en on-line assessment zullen deel uitmaken van het aanvraagproces.

Locatie & adres

Amsterdam

Reed Business bv

Radarweg 29
1043 NX Amsterdam
Routebeschrijving

Nextens is onderdeel van Reed Business Information

Accountant, HR manager of jurist… Een groot deel van werkend Nederland maakt gebruik van het omvangrijke productaanbod van Reed Business Information. Om de bedrijfsresultaten te verbeteren, om persoonlijk te groeien, inspiratie te vinden en altijd op de hoogte te zijn. Als professional wil je de beste informatie over jouw vakgebied op een praktische en slimme manier tot je kunnen nemen.

Adela KuzeljBusiness Analyst