THEMA

CORONA

Op deze pagina staan de laatste ontwikkelingen over de fiscale gevolgen van Corona, en deels ook economische gevolgen. Zo kunt u uw klant goed blijven adviseren.

Snel en to the point inzicht: BIK

Om ondernemers ook in deze roerige tijden te stimuleren om te blijven investeren heeft het kabinet op 5 oktober 2020 een nieuwe crisismaatregel voorgesteld. Dit is het voorstel voor deBaangerelateerde investeringskorting (BIK).

Banken bezorgd over schuldopbouw ondernemers

De Nederlandse banken zijn bezorgd over de opbouw van bedrijfsschulden als gevolg van de coronacrisis. Met de verstrekking van leningen en uitstel van aflossingen is inmiddels 30,6 miljard euro gemoeid.

Overheid heeft regels overtreden bij geven coronasteun

Bij het verstrekken van de coronasteun heeft de Nederlandse staat zich niet aan de daarvoor geldende regels gehouden. Dat schrijft de Algemene Rekenkamer in een rapport. Die geldende regels zijn na de kredietcrisis van 2008 flink aangescherpt. Ook om...

De gebruikelijkheidstoets binnen de verhoging van de vrije ruimte

Via de zogeheten ‘vrije ruimte’ van de fiscale werkkostenregeling (WKR) is het voor werkgevers mogelijk om onbelaste vergoedingen te verstrekken aan werknemers. De gebruikelijkheidstoets bepaalt wat wel en niet in de vrije ruimte mag worden onder...
Liselot PuimanCorona