THEMA

RUIM 45.000 AANVRAGEN NIEUWE NOW-REGELING

Uitkeringsinstantie UWV heeft sinds begin juli bijna 1,5 miljard euro aan coronasteun uitgekeerd. Zo'n 45.182 werkgevers dienden een aanvraag voor loonsubsidies in. Bijna 41.000 van hen heeft inmiddels een voorschot ontvangen via de regeling Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) 2.0. Het moet voorkomen dat bedrijven failliet gaan.

800.000 werknemers

Via de regeling kunnen werkgevers tot 90 procent van de loonkosten voor hun werknemers ontvangen. Hiervoor moet ten minste 20 procent omzetverlies over een periode van vier maanden aantoonbaar zijn. Als dit het geval is komt het bedrijf in aanmerking voor een tegemoetkoming in de loonkosten voor de maanden juni tot en met september.

De bedrijven die een aanvraag indienden hebben samen 791.505 mensen in dienst. En de omzet van de ondernemingen is ruim de helft lager dan deze zou zijn geweest buiten de crisistijd, dat schrijft NRC.

Duidelijker beeld

Het aantal NOW 2.0 aanvragers is een stuk lager dan bij de voorganger van de regeling. Tijdens de eerste ronde voorzag de regeling uiteindelijk in een tegemoetkoming voor 140.000 bedrijven. Hoeveel aanvragen er in deze ronde zullen worden ingediend moet nog blijken.

Een deel van de bedrijven wacht met de aanvraag tot er een duidelijker beeld is van het omzetverlies. Onder de NOW 1.0 werd tot eind juni 8 miljard aan voorschotten uitbetaald aan werkgevers via het UWV, aldus NRC.

Share this post
  • Vond u dit bericht waardevol?