THEMA

DGA

Dit thema geeft een adviseur van DGA’s een overzicht van onderwerpen die hun klanten kunnen raken, handig bij elkaar met blogs, whitepapers en actualiteiten.

Hema zette fiscale constructie op om schuldeisers op afstand te houden

De eigenaar van Hema heeft een fiscale constructie opgezet om schuldeisers ervan te weerhouden Hema in te lijven. Marcel Boekhoorn wil zo zijn onderhandelingspositie versterken.

Nieuw in het assortiment eigenwoningregeling: de betaalpauze

Sinds de coronacrisis kennen we wéér een nieuw begrip binnen de eigenwoningregeling: de betaalpauze. Het gaat om een tegemoetkoming voor eigenwoningbezitters die als gevolg van de coronacrisis in betalingsproblemen komen of zijn gekomen.

Tegenstrijdige oproep staatssecretaris om geen dividenden uit te keren

Het uitkeren van dividenden kan volgens de staatssecretaris de liquiditeitspositie van bedrijven verzwakken. Hij roept op om voorlopig geen dividenden uit te keren. Deze oproep is opmerkelijk, omdat het op gespannen voet staat met het aangekondigde w...

Kennisdocument: Fiscale regelingen voor de dga tijdens de corona-crisis

De uitbraak van het coronavirus heeft een flinke impact op ondernemers en zzp’ers. Er zijn verschillende noodmaatregelen ingevoerd en aangekondigd om de negatieve gevolgen van de coronacrisis op ondernemers te beperken. De impact van de coronacrisi...

Faciliteiten DGA bij financiële problemen corona

De uitbraak van het coronavirus houdt de gemoederen flink bezig. Inmiddels zijn er verschillende noodmaatregelen ingevoerd en aangekondigd. Deze maatregelen moeten burgers, zzp’ers en werkgevers de nodige ademruimte verschaffen. En de DGA dan?
BeheerderDGA