THEMA

ITALIË REKENT OP 20 MILJARD EURO DOOR COULANCE WANBETALERS

De Italiaanse regering verwacht 20 miljard euro op te kunnen halen bij belastingbetalers met een schuld bij de fiscus door een deel van hun schuld kwijt te schelden. Daarmee kan de regering beloftes nakomen die aan de kiezers zijn gedaan en tegelijkertijd voldoen aan begrotingseisen van Brussel. Dat schrijft FD naar aanleiding van uitspraken van plaatsvervangend premier Matteo Salvini.

Begroting 2019

De maatregel zal worden opgenomen in de begroting voor 2019 en is van toepassing op huishoudens die niet in staat zijn om het volledige bedrag te betalen. Door de huishoudens een gedeelte van hun schuld kwijt te schelden, moet het volgens hem mogelijk zijn om meer dan 20 miljard euro op te halen.

Herzien belastingplan

De schikking is een bestandsdeel van een herzien belastingplan, waarbij ook het aantal aftrekposten wordt teruggebracht. Ook het basisinkomen en de verlaging van de pensioenleeftijd zijn opgenomen in de nieuwe begroting, maar de volledige implementatie zal volgens de plaatsvervangend premier vijf jaar in beslag nemen.

  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post