THEMA

MKB ONZEKER OVER GEVOLGEN BREXIT

Mkb-ondernemers zijn nog onzeker over wat de Brexit voor hun bedrijf gaat betekenen. Dat blijkt uit een inventarisatie van MKB Nederland. De aanhoudende onzekerheid over of er wel of geen deal wordt gemaakt, zorgt ervoor dat velen het gevoel hebben met de handen in het haar te zitten.

Stemming 15 januari

Het Britse parlement stemt op dinsdag 15 januari over het Brexit voorstel van premier Theresa May. De stemming was in december uitgesteld, omdat er te weinig steun was voor het plan. Het is niet duidelijk of er nu meer steun zal zijn, omdat het akkoord hetzelfde is gebleven. De Europese Unie heeft laten weten dat er geen ruimte is voor aanpassingen.

Voorbereiden verschillende scenario’s

Verschillende belangenorganisaties en experts raadden bedrijven aan dat wanneer er handel met het Verenigd Koninkrijk wordt bedreven, om zich op verschillende scenario’s voor te bereiden. Nog niet alles is bekend, maar wel genoeg om een idee te krijgen van de gevolgen. Denk bijvoorbeeld aan een scenario waarbij er geen verdrag komt, of bijvoorbeeld het verdrag dat er nu is met Canada of Noorwegen.

Mogelijk vindt u dit ook interessant:

Wat betekenen douane-problemen door Brexit voor ondernemers

  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post