THEMA

STAATSSECRETARIS VRAAGT FISCUS ALSNOG STEEKPROEF TE DOEN OP MKB-AANGIFTEN

Staatssecretaris Menno Snel van Financiën vraagt de fiscus om toch een ‘kleine steekproef’ uit te voeren op 22.500 aangiften van mkb’ers voor de vennootschapsbelasting 2016. Deze waren eerder aan de kant geschoven, omdat ze geen hoog risico zouden vormen. Dat schrijft het FD.

25.000 risicovolle aangiften

De Kamer debatteerde donderdag over de mkb-aangiften naar aanleiding van een bericht dat er 25.000 risicovolle aangiften zonder nadere beoordeling waren afgedaan. Snel had de Kamer eerder al laten weten dat er wél naar het risico van de aangiften was gekeken, waarbij uiteindelijk 10 procent alsnog als een hoog risico was ingeschat en handmatig was behandeld. Bij de resterende 22.500 aangiften gaat het om risico’s die ook in latere jaren nog kunnen worden gecorrigeerd.

Analyse

Uiteindelijk zijn van alle aangiften (683.000 stuks) 567.000 automatisch conform aangifte afgehandeld. Van 120.000 aangiften werd vastgesteld dat ze een risico bevatten. Bij nadere analyse werden daarvan 58.500 in de hoogste risicocategorie ingedeeld, waardoor ze altijd worden gecontroleerd. 61.500 aangiften met een risico werden alsnog ongecontroleerd afgedaan.

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post