THEMA

FISCALE TAK EY BOEKT FLINKE GROEI

Ernst & Young heeft vrijdag zijn jaarcijfers gepubliceerd. De accountants- en adviesorganisatie EY boekt opnieuw een forse groei in de fiscale dienstverlening en advisering over fusies en overnames. De omzet is daarentegen nagenoeg stabiel gebleven. Daarnaast zou volgens een peiling de klantwaardering 'significant' zijn gestegen.

Kwaliteitsprogramma

De winstgroei van 4% is gelijk aan eigen verwachting, de winst komt daarmee neer op €161 miljoen over een omzet van €877 miljoen. Topman Coen Boogaart zei in een toelichting 'We hebben een goed jaar achter de rug'. Hij omschrijft EY als 'financieel robuust'. Volgens de topman plukt EY inmiddels volop de vruchten van een 'kwaliteitsprogramma' dat kort na zijn aantreden is gestart.

Het bedrijf lag toen flink onder vuur van toezichthouder AFM. En was ook betrokken bij verschillende affaires. Zoals de smeergeldaffaire rond het Russische telecombedrijf Vimpelcom en het faillissement van autodealer Koops Furness, dat schrijft het FD.

Rooskleuriger

Momenteel ziet de alles er rooskleuriger uit voor het Big Four-kantoor. 'We willen de beste zijn. We zijn een competitieve organisatie, en dat mag ook. Maar onze partners hebben ook een voorbeeldfunctie. De toon aan de top is daarbij heel belangrijk.', aldus Bogaart. De fiscale tak groeide naar een omzet van €287 miljoen maar Advisory en Transaction Advisory Services (TAS) deed het ook uitstekend.

Verder bleef de omzet van de Assurance-dienstverlening nagenoeg gelijk. Maar blijft nog steeds goed voor 40% van de omzet. Al met al is Boogaart tevreden. EY heeft internationaal te maken met de zowel de Brexit als de handelsoorlog tussen de VS en China.

In ons land is momenteel een speciale commissie bezig met voorstellen die het vertrouwen in de accountancy moeten herstellen. Boogaart zegt al een hoop veranderingen te zien maar er blijft volgens hem altijd een risico van fraude. Dat hoort bij het vak., aldus het FD.

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post