THEMA

3X EXCUSES VAN DE BELASTINGDIENST

De afgelopen dagen zijn er een aantal zaken niet helemaal gegaan zoals de fiscus in gedachten had. Hier bieden zij hun excuses voor aan. Het gaat om:

1. Witte acceptgiro

Heeft uw klant een brief met een witte acceptgiro van de Belastingdienst ontvangen? Bij het printen is iets misgegaan, waardoor de acceptgiro onbruikbaar is. Dat laat de Belastingdienst weten. De fiscus stuurt deze week een brief met meer uitleg. Daarna ontvangt uw klant zo snel mogelijk een nieuwe acceptgiro.

2. Onjuist tekstblok op verminderingsbeschikking IB/PVV

Door een technische fout heeft de fiscus een onjuist tekstblok afgedrukt op verminderingsbeschikkingen inkomstenbelasting en premies volksverzekeringen. Hierop staan de naam- en adresgegevens van de vertegenwoordiger in plaats van die van de belastingplichtige. De naam van de rechthebbende kunt u bepalen met behulp van het burgerservicenummer zoals dat in het aanslagnummer is opgenomen.

3. Onduidelijke betaaldatum voorlopige aanslag 2019

Heeft uw klant een voorlopige aanslag inkomstenbelasting of zorgverzekeringswet 2019 gehad? Dan is de betaaldatum op de aanslag niet duidelijk geweest. Betaalde aanmaningskosten worden teruggedraaid. Is de aanslag nog niet betaald? Dan moet het hele bedrag op 31 december 2019 op de rekening van de fiscus staan.

Altijd op de hoogte blijven?

Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post