THEMA

5 LEESTIPS VOOR DE FEESTDAGEN

De feestdagen zijn een uitgelezen moment om weer even wat literatuur bij te werken. Er zijn het afgelopen jaar veel inhoudelijke kennisdocumenten gepubliceerd, die eraan bij kunnen dragen dat u uw klant optimaal kunt adviseren. We hebben de 5 meest gelezen documenten hieronder op een rij gezet. Goed leesvoer voor tijdens de feestdagen!

1. De btw-gevolgen van Brexit – en hoe u zich hierop voorbereidt

De Brexit is wederom uitgesteld. Nu naar begin 2020. Begin 2019 schreven we over de btw gevolgen van de Brexit. Deze zijn nog steeds actueel. Nog niet volledig op de hoogte? Lees dan snel dit kennisdocument.

2. Nieuw huwelijksvermogensrecht

Het nieuwe huwelijksvermogensrecht is 1 januari 2018 in werking getreden. Hier hebben we destijds een kennisdocument over gepubliceerd, welke ook in 2019 een van de best gelezen kennisdocumenten was. Heeft u het al gelezen?

3. De nieuwe kleine ondernemersregeling (KOR) in vogelvlucht

Per 2020 gaat de nieuwe kleine ondernemersregeling in werking. Met deze regeling wordt de administratieve lastendruk verminderd en wordt er gewerkt met een omzetgrens, in plaats van afdrachtvermindering.

4. Alternatieven box 3: vermogen overhevelen naar box 2

Er zijn alternatieven voor box 3 voor vermogenden zoals het overhevelen van het vermogen naar box 2, zoals onderbrengen in een BV, een open fonds voor gemene rekening (OFGR) of een vrijgestelde beleggingsinstelling (VBI). Wanneer is het gunstig om daarnaar te kijken?

5. Belastingplan 2020

Nog even snel inzicht in de fiscale veranderingen die zijn doorgevoerd met Prinsjesdag? In dit kennisdocument over het Belastingplan 2020 bent u snel weer helemaal op de hoogte.

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post