THEMA

CFO BRITSE KOFFIEKETEN GEARRESTEERD WEGENS BOEKHOUDSCHANDAAL

De financieel directeur van de Britse koffieketen Patisserie Valerie is gearresteerd en vrijgelaten op borg. Dat heeft de eigenaar bekendgemaakt van het bedrijf dat in een boekhoudschandaal terecht is gekomen. De handel in het aandeel Patisserie Holdings is woensdag opgeschort, nadat de onderneming had gemeld dat er een wezenlijk gat zit tussen de gerapporteerde resultaten en de werkelijke financiële gezondheid van het bedrijf. Dat schrijft het FD.

Kapitaalinjectie

De koffieketen heeft gemeld dat er snel nieuw geld nodig is om de ondergang af te wenden. Naar verluidt zit er een gat in de begroting van 20 miljoen Britse Pond. Bij de zaken van Patisserie Valerie werken ongeveer 2500 mensen. De Britse anti-fraude autoriteit FRC geeft aan een strafrechtelijk onderzoek te zijn gestart.

Non-actief

De CFO, Chris Marsh, is op non-actief gezet. March is een voormalig accountant bij EY en sinds 2006 de financieel directeur bij het bedrijf. Analisten verwachten dat de FRC zowel de rol van Marsh als accountant Grant Thornton zal onderzoeken.

Altijd op de hoogte blijven?

Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post