THEMA

DRUK OP ACCOUNTANCYSECTOR WORDT VERDER OPGEVOERD

De druk op accountancy om meer te doen aan fraudebestrijding wordt steeds groter. De Vereniging van Effectenbezitters roept de sector nu ook op om meer aandacht te besteden aan signalen van fraude tijdens controles. Dat meldt FD.

Forensisch accountant standaard onderdeel van controle

Omdat de reguliere accountant vaak niet in staat is of zichzelf niet in staat acht om vroegtijdig frauderisico’s op te sporen, moeten forensisch accountants standaard deel uitmaken van een controleteam, vindt de VEB. Daarbij mogen hogere kosten geen argument zijn. De gevolgen van het niet signaleren van fraude blijken vele malen kostbaarder.

Accountancy onder een vergrootglas

De accountancysector ligt na een reeks financiële schandalen onder een vergrootglas bij de politiek en maatschappij. In december stelde minister Wopke Hoekstra van Financiën een nieuwe adviescommissie in, die het komende jaar met suggesties moet komen voor structuurverbeteringen in de accountancy. Ook het partnermodel van de grote kantoren en de combinatie van controle en advies binnen één organisatie worden onder de loep genomen.

Altijd op de hoogte blijven?

Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post