THEMA

KPMG EN DELOITTE ONTSLAAN ENGELSE PARTNERS NA ONGEPAST GEDRAG

Zeven partners van accountantskantoor KPMG in het Verenigd Koninkrijk zijn vertrokken na beschuldigingen van ongepast gedrag, waaronder seksuele intimidatie. Dit gebeurde in de loop van de afgelopen vier jaar. Dat schrijft FD na berichtgeving van het Britse Financial Times (FT).

Reactie op #MeToo

De partners in kwestie voldeden niet aan de standaardomgangsvormen van KPMG. Het bedrijf heeft na de #MeToo-beweging het beleid met betrekking tot wangedrag aangescherpt. Werknemers worden aangemoedigd om ongepast gedrag te melden.

Deloitte ontslaat 20 partners

Het nieuws volgt nadat accountants- en advieskantoor Deloitte zich dit weekend had uitgesproken over ontslagen wegens onbehoorlijk gedrag. Deloitte zette de afgelopen vier jaar circa twintig partners in het Verenigd Koninkrijk aan de kant om die reden. Het bedrijf heeft ook de leidraad voor gedrag aangescherpt ‘Je kan niet op vrijdagavond een collega met een lagere functie dan jijzelf ontmoeten in een bar en ervan uitgaan dat zij zich tot je aangetrokken voelt en op zoek is naar een onenightstand’, zegt topman David Sproul in een interview met het FT. Die uitleg bleek in sommige gevallen nodig te zijn.

Overige kantoren Big Four

De overige twee kantoren van de ‘Big Four’, EY en PwC, hebben vooralsnog geen aantallen genoemd van vertrokken werknemers als gevolg van ongewenst gedrag en intimidatie.

Altijd op de hoogte blijven?

Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post