THEMA

LEESVOER TIJDENS DE FEESTDAGEN: 5 MEEST GELEZEN KENNISDOCUMENTEN

Het fiscale vakgebied is dynamisch en veranderlijk. Een belastingadviseur of accountant moet zorgen dat hij zichzelf continu op de hoogte houdt van de laatste rechtspraak en fiscale wet- en regelgeving. Er zijn het afgelopen jaar vele inhoudelijke kennisdocumenten gepubliceerd, die bij kunnen dragen aan het fiscaal up-to-date blijven. We hebben de 5 meest gelezen documenten hieronder op een rij gezet. Goed leesvoer voor tijdens de feestdagen!

1.      Kennisdocument nieuw huwelijksvermogensrecht

Als adviseur weet u dat per 1 januari 2018 het nieuwe huwelijksvermogensrecht in werking is getreden. U kunt met dit kennisdocument alle details van die wijziging doorgronden. Wat dit voor u en uw cliënten in de praktijk zal betekenen, wordt ook door de verschillende praktische voorbeelden goed duidelijk.

2.      Snel en to the point inzicht in de investeringsaftrek

Als adviseur van ondernemers is het voor u ongetwijfeld belangrijk om uw cliënten zoveel mogelijk geld te besparen. Gebruik dit kennisdocument om de details van de investeringsaftrek te doorgronden. Ook door de praktische tips die erin staan genoemd, kunt u uw cliënt goed verder helpen in dit onderwerp.

3.      Kennisdocument aandachtspunten bij de afwikkeling van het pensioen in eigen beheer

Het einde van het pensioen in eigen beheer is sinds vorig jaar een belangrijk onderwerp voor u als belastingadviseur. Volgend jaar kan nog steeds een keuze worden gemaakt over wat te doen in dit verband. Het aantal variabelen met betrekking tot die vraag is groot.

4.      Snel en to the point inzicht in lijfrente

Met een lijfrente kan een voorziening voor de oude dag worden opgebouwd. Het aantrekkelijke van deze systematiek is dat hiermee fiscaal gefacilieerd kan worden gespaard. Als uw klant nog geen oudedagsvoorziening heeft, is het sluiten van een lijfrente het overwegen waard.

5.      De gevolgen van een Brexit voor de directe belastingen

Een Brexit kan grote gevolgen hebben voor veel ondernemingen omdat het Verenigd Koninkrijk een belangrijke handelspartner is voor Nederland. De details hangen af van de precieze vormgeving van een Brexit. We kunnen nu wel overzien of en zo ja welke, gevolgen mogelijk zijn voor de directe belastingen.

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post