Dit hebben we in 2020 doorgevoerd


Hieronder leest u de meest opvallende ontwikkelingen in de software van de afgelopen drie kwartalen. Dit is uiteraard geen uitputtende lijst, maar geeft u een goed beeld van onze focus.

  • Wellicht heeft u de jaarprogramma’s en de online almanakken voorbij zien komen. Bovendien is IB overgebracht naar de nieuwe architectuur, waardoor het programma sneller en stabieler draait.

  • Door de nieuwe architectuur merkt u dat het openen van een klantdossier 20% sneller gaat en dat wij problemen sneller opsporen en oplossen. Vaak vinden wij deze ‘foutjes’ voordat u dit merkt.

  • Dit jaar hebben wij flink wat koppelingen met andere pakketten toegevoegt en verbetert, zoals de koppeling met Snelstart. Zo is het nu mogelijk om uw CRM-systeem te koppelen met Nextens, jaarstukken te importeren en uw aangiften te laten beoordelen en accorderen. Hiermee is ook de import van jaarstukken uit uw boekhoudsoftware verbeterd.

  • De SBA-machtigingen voor 2021 zijn beschikbaar. Indien u een SBA-machtiging voor 2020 had, dan is deze door Logius automatisch verlengd voor 2021. U ziet deze actieve machtiging in Nextens staan.

  • Wij hebben de ‘Indicatie volgend jaar’ toegevoegd in de aangifte inkomstenbelasting 2019. U kunt de cijfers vanuit de aangifte 2019 eenvoudig overnemen, wijzigingen aanbrengen en een beeld vormen wat de gevolgen voor uw klant zijn.

  • Wij integreren Fiscaaltotaal binnen Nextens. Inmiddels zijn de vooringevulde (reken)tools overgezet. Ook kunt u binnen Nextens al de IB- en Loonalmanak, nieuws, jurisprudentie en besluiten inzien. Nieuw is dat er in uw aangifte informatie icoontjes worden getoond. Wanneer u hierop klikt, ziet u direct achtergrondinformatie uit FiscaalTotaal over het desbetreffende onderwerp. Bovendien kunt u doorklikken naar meer informatie indien u hierover verder wilt lezen.

  • In FiscaalTotaal hebben wij een Corona dossier ontwikkeld met informatie rondom dit actuele onderwerp.

  • De zoekfunctionaliteit in FiscaalTotaal hebben wij verbeterd. Zo is een autosuggestie- en autocomplete-functionaliteit toegevoegd, zodat u snel vindt wat u zoekt.


Meer ontwikkelingen van 2020 lezen?Bekijk alle releasenotes