Fiscale uitdagingen

Rik Visser: "De materie is complex en je tijd is schaars"

Interview

10 december 2020


“Financieel professionals lopen in hun organisatie met regelmaat tegen fiscale uitdagingen aan. “Alles wat te maken heeft met financiën, heeft ook een fiscaal aspect. Denk maar eens aan onderwerpen als facturen en btw, abc-leveringen en nu de coronamaatregelen. De materie is echter complex, en je tijd is schaars”, vertelt Rik Visser, commercieel product manager bij Nextens.”


Financial is fiscale vraagbaak

“Voordat Rik de overstap maakte naar Commercieel Product Manager, was hij Head of Finance bij Nextens. “Met een fiscale vraag kon ik natuurlijk terecht bij veel collega’s, maar ik keek ook met regelmaat in FiscaalTotaal. Je moet als financial toch op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen fiscaliteit om de juiste beslissingen te maken. Ook al heb je er misschien niet voor geleerd, je bent wel de vraagbaak binnen de organisatie. Intern wil je dan het vertrouwen wekken dat je de juiste kennis in huis hebt.”

Altijd fiscale kennis bij de hand? Probeer FiscaalTotaal for Financials!Probeer het gratis

Fiscale informatie binnen handbereik

FiscaalTotaal biedt een specifiek pakket voor financieel directeuren, CFO’s, financieel managers, tax managers, hoofd administratie en controllers. “Hierin heb je toegankelijke fiscale informatie, templates, rekentools en hand-outs voor je collega’s op één centrale plek. We bieden overzicht, controle en risicobeheersing. Vooral de themadossiers, het nieuws en de documenten die je in de organisatie kunt delen, worden door onze klanten erg gewaardeerd. Je hoeft fiscale vraagstukken niet zelf aan collega’s uit te leggen, en dat scheelt veel tijd.”

Ook content binnen de aangifte

Daarnaast is FiscaalTotaal nu ook volledig geïntegreerd in Nextens. Daar heeft Rik een flinke bijdrage aan geleverd. “Soms is de financial binnen een organisatie ook verantwoordelijk voor btw-, icp- of vpb-aangiften. De combinatie van Nextens en FiscaalTotaal maakt het mogelijk om je volledig door het invullen van de aangiften heen te laten leiden. Je krijgt hierin op het juiste moment content aangeboden, zodat zeker weet dat je het juiste doet. Ook wijzen we je op optimalisatie-mogelijkheden, zodat je niet alleen een correcte aangifte verstuurd, maar ook financieel alles uit de aangifte haalt.”

Marktleider in aangiftesoftware

Aangifte- en naslag oplossingen

Sinds 1984 fiscaal partner van professionals

Allard JansenInterview: Fiscaal overzicht, controle en risicobeheersing voor Financials