THEMA

VERSOBERING SUBSIDIE ZONNEPANELEN EEN JAAR UITGESTELD

De versobering van subsidie op zonnepanelen is een jaar uitgesteld. Minister Wiebes van Economische zaken hoopte de regeling per 1 januari 2020 aan te passen, maar geeft aan hiervoor meer tijd nodig te hebben. Dat schrijft het FD.

Grote populariteit

De groeiende vraag naar zonnepanelen zorgde voor een grote populariteit van de subsidieregeling. Deze werd daardoor te duur, vond het kabinet. Nu krijgen zonnepaneelbezitters de stroom die zij terugleveren aan het elektriciteitsnet nog vergoed, inclusief belastingen. In de toekomst is het de bedoeling dat zij voor de geleverde zonnestroom de (veel lagere) kale prijs krijgen. Dit wordt aangevuld met een subsidie, waarvan de hoogte jaarlijks wordt vastgesteld.  Hiermee hoopt Wiebes dat de overheid minder kwijt is aan de regeling, maar dat deze toch in zeven jaar terugverdiend kan worden.

Ongeruste reacties

Nadat Wiebes de voornemens had aangekondigd, kreeg hij veel ongeruste reacties van betrokken instanties die vrezen dat de nieuwe regeling problemen zal opleveren. Maandag kondigde hij daarom aan eerst goed te willen onderzoeken hoe de nieuwe regeling ‘zoveel mogelijk doelgroepen’ kan bedienen. Dat vergt extra tijd, waardoor de veranderingen worden uitgesteld tot 1 januari 2021.

Altijd op de hoogte blijven?

Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post