THEMA

LENEN

Hier treft u artikelen binnen het onderwerp lenen, voorzover fiscaal relevant.

Wet tegen excessief lenen van eigen bedrijf stuit op veel kritiek

Ondernemers lenen miljarden van hun eigen bedrijf en ontlopen daarmee belasting op winstuitkeringen. Box 2 heeft volgens staatssecretaris Snel van Financiën het effect dat dga’s in sommige gevallen langdurig belastingheffing kunnen uitstellen en s...

Nibud: meer dan helft budget op aan vaste lasten

Het Nibud ziet dat huishoudens in 2019 meer dan de helft van hun inkomen kwijt zijn aan de vaste lasten. Een huishouden met een modaal inkomen en een gemiddelde huur is net iets meer dan 55 procent van het netto inkomen aan de vaste lasten kwijt.

Financiering via crowdfunding? Denk ook aan de fiscale consequenties

Veel mkb-bedrijven kloppen aan bij een bank als ze bedrijfsfinanciering zoeken. Als deze echter geen lening verstrekt, wordt er vaak gedacht dat er geen andere opties zijn. Ondernemers zijn echter niet zo afhankelijk van de bank als zij denken.

Lenen vanuit eigen vennootschap door dga’s aangepakt

Directeuren-grootaandeelhouders (dga’s) die bovenmatig geld lenen bij hun eigen vennootschap moeten vanaf 2022 belasting betalen over de leningen boven 500.000 euro. Hierin zijn eigenwoningschulden uitgezonderd.

Consumentenbond: ‘hoge rente spaarhypotheek ongeoorloofd’

De Consumentenbond is het er niet mee eens dat banken hogere rentes rekenen voor spaarhypotheken dan voor annuïteitenhypotheken. Klanten die hun spaarhypotheek willen verlengen, worden op kosten gejaagd.
BeheerderLenen