THEMA

LENEN

Hier treft u artikelen binnen het onderwerp lenen, voorzover fiscaal relevant.

Consumentenbond: ‘hoge rente spaarhypotheek ongeoorloofd’

De Consumentenbond is het er niet mee eens dat banken hogere rentes rekenen voor spaarhypotheken dan voor annuïteitenhypotheken. Klanten die hun spaarhypotheek willen verlengen, worden op kosten gejaagd.

DNB: ‘Verhuis eigen woning naar box 3’

Doe iets aan de torenhoge nationale hypotheekschuld van 702 miljard euro, bepleitte President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) onlangs in het tv-programma Buitenhof. Hij denkt aan verdere afbouw van de hypotheekrenteaftrek en meer eigen gel...

Kleine bedrijven krijgen het minst vaak externe financiering

Kleine bedrijven krijgen minder vaak financiering voor hun plannen dan grotere bedrijven. Daardoor moeten zij uitwijken naar alternatieve geldschieters. Het CBS meldt op basis van de Financieringsmonitor dat 24 procent van het mkb aangeeft behoefte t...

Geld lenen: laagste rente bij persoonlijke lening

Geld lenen tegen de laagste rente was lange tijd mogelijk met een doorlopend krediet. Deze leenvorm won het qua rente van de persoonlijke lening, waarbij de rente vast staat. Op dit moment is het juist andersom.

Onderzoek WRR: ‘neem fiscale prikkels voor aangaan schulden weg’

Giraal geld is steeds belangrijker geworden in onze samenleving, de publieke betaal- en spaaropties zijn verdwenen en het bankwezen is geconcentreerder en uniformer geworden. Hierdoor is het evenwicht in het geldstelsel verstoord geraakt.
BeheerderLenen