THEMA

JONGE ACCOUNTANTS WILLEN MINDER WERKDRUK

Bij grote accountantskantoren is een generatiekloof aan het ontstaan tussen de huidige partners en de jonge garde. In de branche gold het altijd als normaal dat jongeren extreem veel uren maakten. De beloning, een lucratief partnerschap na tien jaar, zou al dat overwerk waard zijn. De nieuwe generatie wil zich echter niet meer over de kop werken, schrijft het FD.

Zorgelijk beeld

Grote kantoren en de beroepsvereniging van accountants (NBA) maken zich zorgen over de werkdruk van jonge accountants. Uit gesprekken die het FD voerde met jonge accountants blijkt een zorgelijk beeld van de dagelijkse praktijk. Zij werken in de drukke periode van het jaar (januari – juni) structureel over. De kwaliteitsslag die firma’s maken en het toezicht van de AFM leggen nog eens extra druk op het werk.

Druk verlagen

Een aantal grote kantoren geeft aan maatregelen te nemen om de druk te verlagen. Volgens de jonge accountants nemen partners uit commerciële overwegingen nog steeds teveel klanten aan. Daar zien zijn voorlopig weinig verandering in komen. PwC en KPMG stellen echter dat kwaliteit de afgelopen jaren belangrijker is dan commercie.

Altijd op de hoogte blijven?

Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post