THEMA

FIETS VAN DE ZAAK KRIJGT EEN VASTE BIJTELLING VAN 7 PROCENT

Voor privégebruik van een fiets van de zaak moet voortaan 7 procent van de waarde bij het inkomen opgeteld worden. Deze vereenvoudiging van de regels zal het kabinet op Prinsjesdag bekendmaken. Dat schrijft RTL Nieuws.

Administratieve last

De huidige regels zijn te ingewikkeld. Als je een fiets van de zaak hebt, moet je precies het aantal kilometers bijhouden dat je privé fietst en welk voordeel je daarvan hebt. Kosten voor onderhoud, reparatie en stroomverbruik mag je wel weer aftrekken. Dit levert veel administratieve lasten op, waardoor bijna niemand hieraan begint.

Vereenvoudiging

In het voorjaar van dit jaar maakte staatssecretaris Snel van Financiën al bekend dat hij de regels eenvoudiger wil maken. Hij hoopt dat het voor werkgevers daardoor aantrekkelijker wordt om medewerkers op de fiets naar het werk te laten gaan.

Vaste bijtelling

Net als voor de leaseauto gaat voor het privégebruik van de fiets van de zaak een vaste bijtelling gelden. Hiervoor wordt dat een bijtelling van 7 procent van de waarde van de fiets. Een e-bike van 2000 euro kost je dan tussen de 4,33 en 5,75 euro per maand.

  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post