THEMA

NEDERLAND FISCAAL NIET AANTREKKELIJK VOOR BRITSE BANKIERS

Nederland is niet aantrekkelijk voor Britse bankiers die vanwege de Brexit moeten verhuizen. De Nederlandse expatregeling is mager vergeleken bij de belastingvoordelen in Italië en Frankrijk. Dat schrijft het FD op basis van een onderzoek van PwC.

Expats verdienen het meest in Italië

Bankiers die in London 1 miljoen euro bruto verdienen en na de Brexit in Milaan belanden, kunnen de eerste vijf jaar ruim twee ton netto meer mee naar huis nemen. In het Verenigd Koninkrijk houden zij 542.869 over van hun salaris. In Italië is dat 772.805 en in Frankrijk ligt voor de Britse expats gedurende acht jaar een inkomensverbetering van 180.000 euro in het verschiet. In Amsterdam gaan de expats de eerste vijf jaar een ton meer verdienen. Opvallend is dat Duitsland niets extra’s doet om buitenlandse werknemers binnen te halen.

Na afloop fiscale voordelen: Spanje

Zodra de fiscale voordelen ophouden, zijn de grootverdieners het beste af in Spanje, gevolgd door Luxemburg, Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Nederland staat achter Frankrijk en Ierland. De verschillen zijn echter kleiner dan onder de expatregelingen. In Spanje blijft van het bruto salaris van 1 miljoen euro na belastingen en sociale premies 561.247 euro over. In Nederland is dat 488.970 euro.

Altijd op de hoogte blijven?

Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post