IB Almanak 2018

Actuele handleiding voor de aangifte Inkomstenbelasting en premieheffing

Nextens Inkomstenbelasting Almanak 2018

Deel 1 en 2. Een compleet IB-pakket

De Nextens IB Almanak is al jaren een vertrouwde uitgave voor de (belas­ting)adviseur en ondernemer. De Almanak geeft houvast aan de professionele gebruiker die op voordelige en verant­woorde wijze aangiften voor cliënten of de eigen onderneming wil verzorgen.

Naast een complete en actuele handleiding voor de aangifte inkomstenbelasting, premiehef­fing én extra informatie over de elektro­nische winstaangifte, is in de IB Almanak ook informatie opgenomen die specifiek de relaties tussen de (belasting)adviseur en de fiscus en tussen de (belasting)adviseur en zijn cliënt behandelt. Hierbij wordt aandacht geschonken aan bijvoorbeeld de uitstelrege­ling, schatting belastbaar inkomen, bewaar­plicht, elektronische handtekening en de wetgeving ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme.

Bovendien zijn in de IB Almanak alle relevante wettek­sten en besluiten opgenomen. De IB Almanak is hiermee een onmisbaar naslag­werk voor de professional.

In deel 1 van de IB Almanak 2018 uitgebreid aandacht voor o.a.:

  • Alles over de aangifte inkomstenbelasting en premieheffing 2017
  • De winstaangifte van ondernemer en zzp’er
  • Relevante wetteksten en besluiten
  • Integrale wettekst (IB 2001, bijgewerkt t/m 2017)
  • Alles over woning, zorgkosten, auto, inkomensvoorzieningen, giften, tarieven etc.
  • Box 1, 2 en 3 en alle aftrekposten
Uitgebreid met deel 2:
  • Alle wetswijzigingen 2018 op een rij
  • Besluiten en jurisprudentie
  • Wet IB 2001 met ingang van 1 januari 2018 en ontwikkelingen in de wetgeving
  • Extra informatie over pensioen, beoordeling van arbeidsrelaties, horizontaal toezicht, winstaangifte en ondernemerschap

De verschijningsdatum van de deel 1 van de IB Almanak is januari 2018. Deel 2 komt in maart 2018 uit. U kunt nu al uw bestelling plaatsen, dan ontvangt u de almanak automatisch (in 2 delen) zodra hij verschenen is. Dit is ook het moment dat u de online versie op FiscaalTotaal kunt gebruiken.

De IB Almanak 2018 is uitstekend te combineren met het Nextens IB Programma.

Let op: deze almanak is uitgebreid met de online versie op FiscaalTotaal (met 11 jaar archief). Dit product betreft een abonnement. Mocht u toch belang hebben bij een eenmalige aanschaf, dan kunt u contact opnemen met onze Sales-afdeling.
* Bij bestelling ontvangt u gratis de digitale nieuwsbrief van Nextens.nl
** Voor de verzending van dit product worden geen kosten in rekening gebracht
Bestel deze almanak


Pim VeenhuizenIB Almanak 2018