Pensioen Almanak 2019

Een helder online handboek geschreven door topspecialisten uit de pensioenwereld

Pensioen Almanak

Een online handboek:
Deze Almanak is beschikbaar als online versie op FiscaalTotaal (inclusief de voorgaande edities tot 10 jaar terug). Wanneer u een FiscaalTotaal of Almanak-abonnement heeft kunt de Fiscale cijfers en almanakken online op elk toestel raadplegen.

Samenvatting:
Pensioen Almanak 2019 is dé Almanak voor de zakelijke dienstverlener. Dit heldere en gebruiksvriendelijke handboek is geschreven door topspecialisten uit de Nederlandse pensioenwereld en behandelt o.a. alle pensioenrechtelijke (deel A), civielrechtelijke (in deel B) enfiscale aspecten van pensioen. De gehele pensioenproblematiek wordt belicht vanuit de positie van de adviseur.

Deel D (derde pijler pensioen) van de Pensioen Almanak 2019 gaat in op de zowel civielrechtelijke als fiscale aspecten van de overeenkomst van levensverzekering (kapitaalverzekeringen, lijfrenten en stamrechten). Deel E behandelt de waarderingsvraagstukken in de winstsfeer. Dit onderdeel is uniek, zeer gebruiksvriendelijk en uitermate geschikt voor accountants en belastingadviseurs en diegenen die gesprekspartner willen zijn van de accountant en de belastingadviseur. Tot slot gaat deel F in op enkele praktijkvraagstukken zoals het beoordelen en vergelijken van (pensioen) verzekeringsoffertes.

Met in deze 2019 editie extra aandacht voor

  • Actuele ontwikkelingen
  • Pensioenwet
  • Overgangsrecht
  • Zowel civielrechtelijke als fiscale aspecten van pensioenvraagstukken
  • Zowel verzekeringstechnische als actuariële aspecten van pensioenvraagstukken

De verschijningsdatum van de online Pensioen Almanak is april 2019. U kunt nu al uw bestelling plaatsen, dan kunt u de Almanak online raadplegen zodra hij verschenen is.


Let op: Dit product betreft een abonnement. Mocht u toch belang hebben bij een eenmalige aanschaf, dan kunt u een e-mail sturen naar sales.fiscaal@reedbusiness.nl of bellen met 020 – 515 9 515. Ook voor al uw overige vragen.


Let op: bij bestelling ontvangt u gratis de digitale nieuwsbrief van Nextens.nl.Bestel deze almanak


Nancy van BemmelPensioen Almanak 2019