Meld u aan voor de Nextens Denktank

Denk mee over Nextens!

Als lid van Nextens Denktank kunt u:

  • Als eerste een kijkje nemen in nieuwe functionaliteiten binnen Nextens;
  • Meedoen aan verschillende onderzoeken en zo meepraten over de ontwikkeling van Nextens;
  • Als eerste een uitnodiging voor Nextens evenementen én deelname aan een jaarlijkse Denktank evenement.

Bent u nog geen Denktank lid?
Meld u dan direct aan via de onderstaande knop.

Aanmelden

Aankomende onderzoeken 2020

September

Nextens Suggestietool

Een veel voorkomende klantwens is, om de ingezonden klantwensen inzichtelijk en transparant te maken. Hier hebben we naar geluisterd en daarom willen we u, als zeer gewaardeerde klant, de kans bieden om de nieuwe Suggestietool te testen.

Met uw feedback kunnen wij de tool zo inrichten dat alle klantwensen inzichtelijk en transparant worden weergegeven. Op dit moment leggen we de laatste hand aan het verbeteren van de Suggestietool op basis van de ontvangen feedback. 

Aanmelden

Oktober

Nextens Naslag

Wij zijn continu bezig met het testen van (nieuwe) Nextens functionaliteiten. Om te toetsen of deze gebruiksvriendelijk zijn, laten wij deze graag aan u zien om te onderzoeken hoe u ernaar kijkt. Dit onderzoek kan online worden gedaan. Voor dit onderzoek zoeken wij klanten die gebruik maken van Nextens en FiscaalTotaal.

Aanmelden

November

Usertests

Wij zijn continu bezig met het testen van (nieuwe) Nextens functionaliteiten. Om te toetsen of deze gebruiksvriendelijk zijn, laten wij deze graag aan u zien om te onderzoeken hoe u ernaar kijkt. Dit onderzoek kan online worden gedaan. Voor dit onderzoek zoeken wij klanten die gebruik maken van Nextens en FiscaalTotaal.

Aanmelden

Eerdere onderzoeken

We leven momenteel in uitzonderlijke tijden vanwege de uitbraak van het Corona-virus. Mede hierdoor worden we uitgedaagd om goed na te denken over de organisatie van fysieke en virtuele evenementen. Op 17 juli hebben we een enquête gestuurd naar onze denktank-leden. Met de resultaten kunnen we onze evenementen nu en in de toekomst afstemmen op de wensen en behoeften van onze klanten. Hiervan heeft 25% de enquête ingevuld. Hieronder volgen een aantal uitkomsten van het onderzoek:

Hoe waarschijnlijk is het dat u in 2020 openstaat voor deelname aan een fysiek evenement tijdens COVID-19? Hierbij geeft 18% aan het nog niet te weten (afhankelijk van de situatie), 30% staat in 2020 open om een fysiek evenement te bezoeken en 52% staat hier niet voor open.

In hoeverre staat u open voor een deelname aan de volgende online alternatieven tijdens COVID-19? Hierbij geeft 15% aan open te staan voor een deelname aan online product demo’s, 29% aan online trainingen, 13% aan online klantendagen en 41% aan webinars. 3% heeft anders geantwoord.

Zoals u waarschijnlijk weet hechten wij veel waarde aan het optimaliseren van Nextens en het up-to-date houden van informatie. In april 2020 hebben wij het jaarlijkse lezersonderzoek uitgevoerd. Dit hebben wij gedaan door een enquête naar onze nieuwsbrieflezers te sturen waarin we naar hun ervaring en feedback hebben gevraagd en om deze met ons te delen. Er hebben maar liefst 449 nieuwsbrieflezers gereageerd op het lezersonderzoek! Voornamelijk de belastingadvieskantoren (227) en accountancy (117) hebben de vragenlijst ingevuld.

In het onderzoek hebben we gevraagd hoe de artikelen op Nextens beoordeeld worden en of er nog onderwerpen zijn die gemist worden. Bij Nextens zijn we in ieder geval heel blij om te zien dat de ruime meerderheid van de respondenten de content kwalitatief goed vinden. De ruime meerderheid van de respondenten geeft zichzelf op de schaal van 1 t/m 5 een 3 of een 4 (en in mindere mate zelfs een 5) als het gaat om vooruitstrevendheid. Quotes van respondenten als toelichting:

  • “Nog redelijk traditioneel, maar op weg naar innovatie.”
  • “Veel geautomatiseerd, proactief advies mag naar een hoger niveau.”
  • “Ik wil graag dienstbaar zijn en blijven.”

Om een betere klantervaring te kunnen bieden met meer up to date informatie gedurende het gehele jaar bieden wij de Almanakken in print en online aan. Met een online abonnement kunt u de Almanak makkelijk doorzoeken en heeft u toegang tot het archief van de betreffende Almanak. Daarnaast willen wij in de toekomst de online almanak vaker updaten, zodat u altijd de meest actuele versie van de almanak kunt raadplegen. In augustus 2019 hebben we onze klanten gevraagd hoe zij over de volgende twee onderzoeksvragen denken:

  1. Hoe raadpleegt u de fiscale almanakken? Hierbij gaf 54,22% online via FiscaalTotaal, 11,21% in boekvorm en 34,58% d.m.v. de Nextens app aan.
  2. In welk formaat gebruikt u de Almanak het liefst? Hierbij gaf 66,67% online via FiscaalTotaal, 29,49% in boekvorm en 3,85% d.m.v. de Nextens app aan.

Voor de Nextens Adviestool hebben wij in 2018 samen met onze klanten een uitgebreid onderzoek gedaan. Klanten konden zich aanmelden om enkele maanden voor de officiële livegang alvast toegang te krijgen tot de Nextens Adviestool in ruil voor feedback.

In deze periode hebben wij samen met meer dan 150 klanten constante verbeteringen door kunnen voeren door middel van enquêtes en interviews. Deze periode werd gestart en beëindigd met een webinar met als doel iedereen op de hoogte te houden van de voortgang en het succes van de testperiode.

Succes was het zeker: 98% gaf naderhand aan vaker mee te willen doen aan dit soort testperiodes. Na deze testperiode willen wij er natuurlijk voor zorgen dat onze vernieuwingen en veranderingen zo goed mogelijk op het werkproces van onze klanten aansluiten. Daarom hebben wij besloten om de Denktank (voorheen Klantenpanel) in het leven te roepen, zodat we samen met onze klanten ideeën en aanpassingen kunnen blijven testen.

Wat vonden onze klanten van dit onderzoek?

“Bedankt voor het mogen meedoen en meedenken. Het was erg leuk en ook leerzaam. Ook in de toekomst ben ik graag bereid een steentje bij te dragen. Veel succes met het verder uitrollen!” [Deelnemer onderzoek voor AdviesTool Nextens]

Heeft u vragen? Wij staan van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.30 uur voor u klaar. U kunt ons bereiken via telefoonnummer 020-515 9515 of onderzoek@nextens.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Nextens Denktank Evenement 2020

Exclusief voor u

Als Nextens Denktank lid willen wij u bedanken voor uw betrokkenheid en uw feedback.

Daarom organiseren wij jaarlijks een exclusief evenement.

Bekijk hier de video en beoordeling van onze leden van het afgelopen evenement.

Adela KuzeljNextens Denktank