NIEUWS EN ACHTERGRONDEN

Harde confrontatie tussen AFM en accountants EY en PwC

Een rechtszitting over het toezicht op de accountantssector leidde deze week tot een harde confrontatie tussen toezichthouder AFM en accountantskantoren PwC en EY. De advocaten van de kantoren beschuldigden de AFM ervan feiten te verdraaien.

Zuidas-kantoor De Brauw krijgt miljoenen-terugvordering van Imtech-curatoren

Curatoren eisen miljoenen aan vergoedingen terug die adviseurs van Zuidas-kantoor De Brauw Blackstone Westbroek opstreken bij het failliete Imtech. De curatoren zetten hun eis kracht bij door eveneens vier tuchtklachten in te dienen tegen partners va...

Een voorsprong op je concurrent met datagedreven B2B sales

Digitalisering biedt vele kansen en uitdagingen voor organisaties. De data die intern en extern beschikbaar is, kan je een voorsprong geven of op achterstand zetten, afhankelijk of je er iets mee doet. Steeds meer bedrijven kennen het belang van data...

AANKOMENDE EVENEMENTEN

25 mrt

FiscaalTotaal Financials

  • 12:00 - 12:30
  • Webinar
  • € 0,-

Britse beurswaakhond waarschuwt financiële bedrijven op Brexit-deadline

Vermogensbeheerders en andere financiële bedrijven uit de Europese Unie die actief willen blijven op de Britse markt na een eventuele no-dealbrexit hebben nog een week de tijd om zich te laten registreren bij de Britse toezichthouder. Daarvoor waars...

AANKOMENDE EVENEMENTEN

25 mrt

FiscaalTotaal Financials

  • 12:00 - 12:30
  • Webinar
  • € 0,-

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang twee keer per week gratis fiscaal nieuws van Nextens in uw mailbox.

Ministeries en planbureau hebben geen inzicht in eigen CarbonTax-rekenmodel

Meerdere ministeries en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) maken gebruik van een rekenmodel, waardoor het ministerie van Financiën vorig jaar een half miljard euro misliep. Dit CarbonTax-model wordt gebruikt om in te schatten hoeveel elektris...

Kent u de bedrijfsrisico’s binnen uw kantoor? Let op want “een beetje dreiging bestaat niet”

Hoe kijkt u naar potentiële bedrijfsrisico's binnen uw kantoor? Nieuwe inzichten helpen u hierbij verder: neem dreigingen als basis en pas daarbij behorende onderzoekstechnieken toe. Lees hier hoe dat werkt.

Voor 2019 geen loonbelastingtabellen voor België, Aruba en Suriname

Sinds 1 januari 2019 hebben in principe alleen inwoners van Nederland recht op het belastingdeel van de algemene heffingskorting. Door belastingverdragen hebben inwoners van België, Aruba en Suriname hier echter ook recht op.

Onderzoek OESO: meerderheid wil dat rijken meer belasting gaan betalen

Meer dan de helft van de inwoners van 21 OESO-landen vindt dat de overheid de rijken meer belasting zou moeten laten betalen om daarmee de armen te ondersteunen.

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang twee keer per week gratis fiscaal nieuws van Nextens in uw mailbox.

Nibud: meer dan helft budget op aan vaste lasten

Het Nibud ziet dat huishoudens in 2019 meer dan de helft van hun inkomen kwijt zijn aan de vaste lasten. Een huishouden met een modaal inkomen en een gemiddelde huur is net iets meer dan 55 procent van het netto inkomen aan de vaste lasten kwijt.

Raad van State noemt uitstel pensioenkortingen onverantwoord

De Raad van State is niet te spreken over het plan om pensioenkortingen uit te stellen. GroenLinks en 50Plus dienden vorig jaar ieder een wetsvoorstel in, waarin zij pleiten voor twee jaar uitstel.

Aangifte inkomstenbelasting 2018 zelfs voor eigenwoningexperts een uitdaging

Waar de slogan van de Belastingdienst “Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker” in het verleden nog wel eens van toepassing was, gaat deze voor de eigenwoningregeling al lange tijd niet meer op.

Releaseplanning

jan

Adviestool

mrt

VPB 2018 (C biljet digitaal)

mrt

Accorderen KvK 2017-2018

apr

Adviesdocumenten

Thema's

BeheerderAuto