THEMA

BELASTINGDIENST CORRIGEERT ONLINE AANGIFTE 2015

Opslaan en verzenden online aangifte

Soms lukt het niet om de online aangifte te ondertekenen met DigiD, op te slaan of te verzenden. De Belastingdienst werkt nog aan een oplossing. Het enige wat de Belastingdienst tot zo ver kan aanraden is om geen leestekens te gebruiken bij het invullen van ‘Giften’ of ‘Kenteken’ en om geen punten tussen de cijfers te zetten bij het RSIN (Rechtspersonen Samenwerkingsverbanden Informatie Nummer).

Teruggaaf Zorgverzekeringswet onjuist

In de aangifte staat eerst dat er een teruggaaf is van de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet (Zvw) en verderop in de aangifte staat dat dit bedrag terugbetaald moet worden. De Belastingdienst werkt ook hierbij aan een oplossing. Wanneer zij deze gevonden hebben, informeren ze hierover.

Transactienummers bij akten opgeven

De aangifte vraagt altijd om een transactienummer als iemand een akte wil opgeven. Maar, als het om een notariële akte gaat, is er geen transactienummer. De Belastingdienst raadt aan om een ‘0’ in te vullen als er geen transactienummer is, dit totdat de Belastingdienst een andere oplossing heeft en hierover informeert.