THEMA

BELASTINGDIENST KAN AANGIFTEDRUK NIET AAN

Te druk

Volgens de Belastingdienst komt het door de drukte en niet door technische problemen. De site kan namelijk maximaal 40.000 gebruikers aan, terwijl 8 miljoen mensen de uitnodiging hebben gehad om online aangifte te doen, waaronder 1,2 miljoen ondernemers.

Per pagina opgeslagen

De Belastingdienst raadt aan om doordeweeks na ’s ochtends en ’s middags aangifte te gaan doen. Of op een zonnige dag, omdat de meeste Nederlanders liever tijdens een regenachtige dag aangifte doen. Toch kan het dan ook gebeuren dat de site het niet aankan. Het gebeurde zelfs dat mensen tijdens de aangifte een foutmelding kregen en niet meer verder konden. De Belastingdienst geeft aan dat de aangifte per pagina wordt opgeslagen, dus dat mensen dan niet helemaal opnieuw hoeven te beginnen.

Stabiliteit Nextens

De online aangifteprogramma’s van Elsevier Nextens werken niet met een wachtrij om te kunnen inloggen. Wij merken echter ook de drukte en zien haperingen door het groeiende aantal gebruikers, aangiften en klanten. De software-ontwikkelaars van Nextens zijn hard bezig de inrichting hierop aan te passen. De verbeterde stabiliteit van de programma’s en de snellere laadtijd van de aangifte- en klantlijsten komen in de aanstaande releases stapsgewijs online, zodat u kunt werken zoals u gewend bent.