THEMA

DE WAARDE VAN RAPPORTEN IN EEN DYNAMISCHE MARKT

Verschillende rapporten

In augustus en september verschenen de eerste vergelijkingsrapporten van Full Finance, SRA, Noab en onderzoeksbureau GBNED. Elsevier Nextens heeft aan alle rapporten meegewerkt, maar niet alles is te vangen in een rapport. Een voorbeeld hiervan is gebruiksvriendelijkheid. Alleen het onderzoek van GBNED door Gerard Bottemanne heeft gebruikersreacties meegenomen in zijn rapport. Deze zijn gegeven in of rond september. De reacties over Nextens zijn daarin positief: ‘Jazeker, ben er zeer tevreden over. Het gemak van in de cloud werken, de planning van aangiften en de mooie rapportages. Het werkt super!’

Rapport is momentopname

Sinds het verschijnen van deze rapporten is er alweer een aantal zaken veranderd. Full Finance geeft dat zelf ook aan in zijn rapportage: ‘Dit rapport is eind augustus 2015 gepubliceerd. Dat betekent dat mutaties die na dat tijdstip hebben plaatsgevonden, niet meegenomen zijn in het rapport. Het gaat hier dus om een momentopname.’ Een concreet voorbeeld hiervan is middeling. Nextens had dat op de planning staan voor het vierde kwartaal toen Full Finance de gegevens opvroeg. Maar vanuit de wens van de klant is middeling eerder opgepakt. Dit kan doordat wij weten wat we iedere drie weken opleveren en hierdoor een flexibel schema hebben. ‘De wens vanuit de klant wordt meegenomen in de planning met als resultaat dat middeling al opgeleverd is’, aldus Jaco Reitsma, uitgever van Elsevier Nextens. Vanuit hetzelfde principe is ‘rechten en rollen’; het afschermen van klanten, aangiften of delen van het werk voor verschillende medewerkers, naar voren gehaald samen met ‘meerdere beconnummers’. Dit wordt nog dit jaar opgeleverd.

Weerspiegeling van het pakket

Pakketvergelijkingsonderzoeken kunnen helpen bij de keuze van een fiscaal aangiftesoftwarepakket. Maar, dan moeten de rapporten een goede weerspiegeling geven van wat de verschillende pakketten aanbieden. Ieder pakket heeft zijn eigen structuur, opbouw en prijzen die er voor berekend worden. Bij Nextens telt een partneraangifte, wat feitelijk twee aangiften zijn, als één aangifte en we rekenen verschillende prijzen voor 1000 IB en/of 1000 VBP-aangiften. Een vergelijkingsrapport houdt hier geen rekening mee en vergelijkt alleen per pakket de prijs van bijvoorbeeld 1000 aangiften. Hierdoor geeft de prijsverhouding geen juist beeld.

Verschillende migratietools

Een ander voorbeeld is de migratietool. Iedere leverancier biedt een migratietool aan, maar de ene migratietool is de andere niet. De migratietool om de gebruikers van SDU over te zetten naar Nextens, is in samenwerking met SDU gemaakt. Wij hebben hier drie en een halve maand aan gewerkt en zijn nu ook de enige die een volledige migratie aan kunnen bieden. U wordt telefonisch begeleid bij de overstap en na een uur kunt u weer verder werken. Er zijn nu bijna 300 afgeronde migraties die gewaardeerd zijn met een 8,2. Na de overstap kunnen klanten gratis gebruik maken van Nextens trainingen. Een trainer komt dan persoonlijk bij u als klant langs zodat u het pakket optimaal kan benutten.

Nextens blijft investeren

De geschiedenis van Elsevier gaat ver terug. In 1984 werd voor het eerst IB-aangiftesoftware aangeboden met floppy-diskettes. Nextens blijft investeren in zichzelf en in de toekomst. Zo lanceerden we in 2014 het Nextens platform met het online BTW, VPB en IB Programma en het ondersteunende Nextens Premium. Nextens is doorontwikkeld en is zodoende klaar voor de toekomst. De tools die nu en in de toekomst opgeleverd gaan worden, maken het pakket nog vollediger en nog beter afgestemd op uw wens.

Wat gaat er opgeleverd worden?

De laatste aanpassingen in de programma’s zijn te lezen in de releasenotes op het dashboard onder productnieuws. Een andere manier om op de hoogte te blijven is door u in te schrijven voor de nieuwsbrief. Wat staat er op de planning?
  • December: Rechten en rollen
  • December: Meerdere beconnummers
  • Januari: BTW berekening in de IB aangifte
  • In 2016 wordt toeslagen in Nextens gebouwd
Wilt u zelf de laatste stand van zaken weten, neem dan contact met ons op.

Het advies

Het is goed dat er rapporten verschijnen om te helpen bij de keuze van een overstap. Het advies van Nextens is om zelf goed te kijken wat voor u belangrijk is en om verder te kijken dan alleen de cijfers. Nextens biedt u de mogelijkheid om de aangifteprogramma’s eerst goed te bekijken. U kunt een maand gratis en vrijblijvend Nextens verkennen met een proefabonnement.