THEMA

HYPOTHEEKRENTE VERDER OMLAAG

Laagste niveau ooit

Daarmee is de rente volgens de hypotheekadviseur op het laagste niveau ooit aangeland. In 2009 rekenden aanbieders voor een hypotheek met een rentevaste periode van tien jaar met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) gemiddeld nog meer dan 5% rente. De verwachting is dat rente komende tijd nog verder omlaag gaat.

Beleid ECB

Dat heeft alles te maken met het beleid van Europese Centrale Bank (ECB). Die houdt de rente in de eurozone al geruime tijd bijzonder laag en pompt indirect miljarden in de bankensector met een groot opkoopprogramma van obligaties. De meeste marktkenners gaan ervan uit dat de ECB de rente in Europa binnenkort verder omlaag schroeft.

Concurrentie neemt toe

De concurrentie op de hypotheekmarkt is de laatste tijd ook aan het toenemen, door de toetreding van pensioenfondsen en verzekeraars. De grote banken Rabobank, ABN AMRO en ING hebben tegenwoordig minder dan 50% van de markt in handen.

Seminar Fiscaal onroerend goed in de praktijk

Op 11 november 2016 organiseert Elsevier Nextens de seminar Fiscaal onroerend goed in de praktijk. Deze dag kunt u de nodige kennis opdoen over alle fiscale aspecten die spelen bij financieren, beleggen, verkoop, vrijstellingen, aankoop en verhuur van onroerend goed. Onze experts vertellen onder andere over de impact op inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting, handige fiscale constructies en overdrachtsbelasting.