THEMA

KOSTEN REGELDRUK MET € 2,5 MILJARD VERMINDERD

Doelstelling gehaald

Met de kostenvermindering is aan de doelstelling van het kabinet voldaan. Kamp spreekt van een mijlpaal. ‘We blijven nieuwe knelpunten opsporen en aanpakken. Wanneer burgers, bedrijven en professionals in hun werk steeds minder regeldruk ervaren, wordt ondernemen en het opzetten van nieuwe initiatieven makkelijker. Dat leidt niet alleen tot groei en vernieuwing maar maakt het dagelijkse werk voor hen ook leuker. Daar profiteren we allemaal van.’

Maatregelen

Het invullen van in totaal € 2,59 miljard aan maatregelen doet het kabinet niet alleen, het werkt samen met vele verschillende sectoren aan het verminderen van de regeldruk. Zo heeft het UWV samen met banken en hypotheekadviseurs de papieren werkgeversverklaring voor hypotheekverstrekking overbodig gemaakt. Hiermee is gezamenlijk een half miljoen uren per jaar bespaard.

Onafhankelijk regeldrukcollege

Het kabinet wil ook in de toekomst voorgenomen wet- en regelgeving op een onafhankelijke en externe wijze blijven toetsen op regeldruk. Om dit te garanderen komt er per 1 juli 2017 een nieuw en onafhankelijk regeldrukcollege.