THEMA

OMZET ACCOUNTANTS BLIJFT ACHTERLOPEN

Accountantskantoren

Op brancheniveau hebben juridische dienstverleners en organisatieadviesbureaus in het vorige kwartaal met een omzetgroei van respectievelijk 4,5% en 7,5% beter gepresteerd dan accountantskantoren. Die konden sinds het begin van 2013 slechts in twee kwartalen een omzetgroei noteren. Deze branche ondervindt nog steeds de gevolgen van een grote druk op het volume en de tarieven van standaardwerkzaamheden.

Totale omzet stijgt

Zakelijke dienstverleners zien hun omzetten weer gestaag stijgen. Na 6 jaar komt deze nu uit boven de piek van voor de crisis. In het tweede kwartaal nam de totale omzet in de zakelijke dienstverlening met 7,5% toe. Hiermee stijgt de omzet al zeven kwartalen op een rij. De sector plukt volgens ABN AMRO de vruchten van het economische herstel.

Groeiversnelling

Sinds het derde kwartaal van 2014 is sprake van een groeiversnelling binnen de sector zakelijke dienstverlening. In het tweede kwartaal van dit jaar overtrof de omzet de piek in het eerste kwartaal van 2009 met 1,5%. Het heeft 6 jaar geduurd voordat de omzet van de sector zich herstelde van de crisis concludeert het rapport.

Uitzendbranche

Uitzendbureaus presteren het best. Daar neemt de omzet al acht kwartalen toe. In het vorige kwartaal bedroeg de omzetgroei 8,5%. De uitzendbranche floreert door het herstel van de werkgelegenheid en de behoefte aan flexibele arbeidskrachten.