THEMA

RECORD AANTAL LEASEAUTO'S IN 2015

Private lease

Het leasen aan consumenten is een bestendige trend gebleken zegt de VNA. De vereniging heeft naar eigen zeggen 93% van alle Nederlandse leasecontracten in haar portefeuille. Volgens hun berekeningen telde Nederland eind 2015 naar schatting 36.000 prive-geleaste personenauto's, dat zijn er 19.000 meer dan eind 2014. Tot voor kort was de leaseauto vooral iets voor zakelijke automobilisten. Maar ook steeds meer consumenten ontdekken de voordelen van een leaseauto.

Keurmerk

Door de groei van private lease, kwam ook de vraag om de consument goed voor te lichten. Zo is er op 1 februari het Keurmerk Private Lease gelanceerd. Het keurmerk garandeert veilig, verantwoord en vertrouwd leasen. Daartoe hanteert het keurmerk onder meer door de Consumentenbond goedgekeurde, eerlijke voorwaarden, vereist het een compleet product, bescherming tegen te hoge financiële lasten en zekerheid bij klachten.

Tweedehandsauto’s

Niet alleen het aantal leaseauto’s stijgt, maar ook het aantal verkopen. In de eerste drie maanden van 2016 is de verkoop van tweedehandsauto's met 5,1% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Tot en met maart werden 486.599 occasions verhandeld. In 2015 lag dat aantal nog op 462.913 auto's. Dat meldde brancheorganisatie Bovag. Zeker hybride auto's blijken in trek. Met een stijging van 82% noteerden zij de grootste toename in de verkoopcijfers.

Special: Auto van de Zaak Diner

Op 1 juni 2016 organiseert Elsevier Nextens Academy de Special Auto van de Zaak Diner. Tijdens dit diner wordt u bijgepraat over:
  • Aanscherping normen en bijstellingstarieven, met rekenvoorbeelden;
  • Regels voor Youngtimers en Oldtimers en elektrisch rijden
  • BPM en advisering voor vernieuwing van auto’s komende tijd;
  • Reiskostenvergoeding en fiscale tips.
Een dag vol Tips & Trucs met fiscale rekenvoorbeelden en praktijk casussen.