THEMA

TOPMAN KPMG MEIJBURG OPNIEUW IN OPSPRAAK

Misdragen

Twee vrouwelijke collega’s dienden na een gezamenlijk skiweekeinde een interne klacht in tegen Cnossen. Getuigen verklaren dat er iets in het drankje van één van de vrouwen, een jonge fiscaal juriste, is gedaan waardoor ze onwel is geworden. De volgende ochtend werd ze in de kamer van Cnossen wakker. De andere dame, een secretaresse, is seksueel geïntimideerd en ’s nachts oneervolle smsjes van Cnossen hebben ontvangen.

Opgestapt

‘Tijdens een door medewerkers georganiseerd event buiten kantoor, begin dit jaar heeft een partner van Meijburg & Co zich ten opzichte van vrouwelijke collega’s gedragen op een manier die in strijd is met de voorbeeldfunctie van partners’, zo laat het belastingadviesbureau weten in een verklaring. Per 1 april heeft Cnossen het bedrijf verlaten. Daarnaast is het bestuur een intern onderzoek gestart onder begeleiding van ‘een externe deskundige’. Wie dat is, willen ze niet zeggen, maar de politie is er in ieder geval niet bij gehaald.

Discrimineren en agressief

Eerder kwam Cnossen ook al in opspraak doordat hij zou discrimineren en agressief zou zijn. Twee oud-medewerkers, waarbij de één arbeidsongeschikt werd verklaard en de ander ontslagen werd, hebben nog een rechtszaak lopen tegen het bedrijf. De ontslagen zouden veroorzaakt zijn door het toedoen van Cnossen.