Nextens release notes 12 december: SnelStart – Nextens koppeling

Deze release van Nextens staat in het teken van de lancering van de koppeling met boekhoudprogramma SnelStart.

Jaarstukken importeren uit SnelStart

Vanaf deze release kunt u gebruik maken van de koppeling met het boekhoudprogramma SnelStart. Gegevens uit administraties in SnelStart kunt u hiermee direct inlezen in aangiften in Nextens. Deze nieuwe functionaliteit is beschikbaar voor de IB- en VPB-programma’s vanaf 2017 en zal straks ook beschikbaar zijn voor IB 2019 en VPB 2019. De koppeling met SnelStart is gebaseerd op het Referentie grootboekschema versie 3.1 (RGS).

RGS (Referentie GrootboekSchema)

Om jaarstukken uit SnelStart te kunnen importeren dient de administratie die u wilt koppelen in SnelStart RGS Ready te zijn. Controleer dus eerst in SnelStart of de betreffende administratie RGS Ready is. Is dat niet het geval? Kijk dan op het SnelStart Kennisplein hoe u deze administratie RGS Ready kunt maken of neem contact op met de SnelStart Klantenservice.

Koppelen met SnelStart

Het koppelen met SnelStart is eenvoudig. Binnen de fiscale producten waar deze koppeling beschikbaar is, gaat u naar het tabblad Jaarstukken en daar vindt u onder de knop Jaarstuk importeren de optie via SnelStart.

U koppelt met SnelStart door uw SnelStart-gegevens in te voeren en de gewenste SnelStart-administratie te selecteren.

Jaarstukken importeren

Als de koppeling actief is kunt u het jaarstuk van de gekoppelde administratie importeren in Nextens. Na het doorlopen van het importproces geeft Nextens u een overzicht van de geïmporteerde gegevens. Nextens attendeert u ook op eventueel niet geïmporteerde grootboekposten.

Vragen?

Heeft u vragen over de koppeling tussen SnelStart en Nextens? Raadpleeg dan onze helpdocumentatie of neem contact op met de klantenservice van Nextens of SnelStart.

Share this post