Nextens release notes 24 juli: vernieuwde homepagina

Deze release van Nextens staat in het teken van wijzigingen op de homepagina.

Home

De Nextens homepagina heeft een nieuw uiterlijk gekregen. De schermen ‘verzendproblemen’ en ‘inleverwaarschuwingen’ zijn beide ondergebracht in één nieuw scherm, genaamd ‘aandachtspunten’. Bovendien is er een nieuw scherm toegevoegd, waarin recent geopende aangiften worden getoond. Tevens hebben de schermen ‘Adviessignalen’, ‘Productnieuws’ en ‘Fiscaal nieuws’ een ‘user experience (UX)’-update gekregen. Deze wijzigingen zorgen ervoor dat de Nextens homepagina overzichtelijker en gebruiksvriendelijker is geworden.

Oude homepagina:

[Klik op de afbeelding om te vergroten]

Nieuwe homepagina:

[Klik op de afbeelding om te vergroten]

Aandachtspunten

[Klik op de afbeelding om te vergroten]

Het overzicht aandachtspunten toont:

 • Aangiften die niet zijn verzonden
 • Inleverwaarschuwingen

Onder ‘Aangiften die niet zijn verzonden’ vallen alle aangiften die op een of andere manier een probleem hebben om verzonden te worden. Klikken op de hyperlink brengt u naar het overzicht Aangiften met de vooraf ingestelde filter ‘Fout’.

[Klik op de afbeelding om te vergroten]

Als u achterstanden oploopt ten opzichte van uw inleverschema, dan kunt u een waarschuwing krijgen van de Belastingdienst. Het aantal inleverwaarschuwingen wordt getoond op de homepagina in het scherm ‘Aandachtspunten’. Klikken op de hyperlink ‘inleverwaarschuwingen’ brengt u naar het overzichtsscherm Inleverwaarschuwingen:

[Klik op de afbeelding om te vergroten]

Recent door u geopende aangiften

Het nieuwe scherm ‘Recent door u geopende aangiften’ toont de aangiften waar de gebruiker als laatste in heeft gewerkt. Het overzicht toont de klantnaam, het middel en de status en kan maximaal 4 rijen bevatten. Een klik op de klant brengt u naar de betreffende aangifte. Een klik op ‘Naar aangiften’ brengt u naar alle aangiften.

[Klik op de afbeelding om te vergroten]

Adviessignalen

Het scherm adviessignalen heeft een make-over gekregen, maar werkt verder hetzelfde als voorheen.

[Klik op de afbeelding om te vergroten]

Nieuws en achtergronden en Productnieuws

Nieuws en achtergronden is de vervanger van het scherm ‘Fiscaal Nieuws’ en toont de meest recente nieuwsitems van de Nextens website. Een klik op een van de items of het overzicht brengt u naar de nieuws en achtergronden pagina van Nextens.

[Klik op de afbeelding om te vergroten]

Productnieuws toont het laatste nieuws m.b.t. de Nextens applicatie en heeft alleen een UX-update gekregen.

[Klik op de afbeelding om te vergroten]

Overige verbeteringen

Inkomstenbelasting 2018

 • Bij de aanslag Zvw was het mogelijk dat de diagnose verkeerd werd gesteld, dit is hersteld. Voor bestaande SBA’s is het noodzakelijk deze opnieuw te verwerken om de juiste diagnose te krijgen.
 • Bij de aanbiedingsbrief werd ten onrechte de zorgtoeslag bij de aangever afgedrukt, dit is hersteld.
 • In het rapport bij aanmerkelijk belang werd ook ter beschikking gesteld vermogen afgedrukt, dit is aangepast.
 • Bij het importeren van data uit de vooraf ingevulde aangifte werd bij hypotheekrente nog niet gecontroleerd of dezelfde data al aanwezig was bij de aangever/partner. Dit is toegevoegd.

Toeslagen 2019

 • Het tonen van het verzendbericht was niet mogelijk (downloaden werkte wel), dit is hersteld.

VPB 2018

 • Bij het deponeren van KvK was het in een aantal gevallen mogelijk dat ten onrechte de kwalificatie Micro werd gegeven, terwijl een andere kwalificatie gold. Dit is aangepast. Dit kan mogelijk tot gevolg hebben dat de kwalificatie Middel of Groot zal worden, welke niet via Nextens gedeponeerd kunnen worden.

BTW 2019

 • In een enkel geval was het niet mogelijk een rapportage af te drukken. Dit is hersteld.

ICP 2019

 • Bij het aanmaken van een nieuwe periode-opgaaf werden de contactgegevens en fiscale eenheid gegevens niet meegenomen indien de voorgaande periode-opgaaf afgerond was. Dit is hersteld.

FiscaalTotaal

 • Bij sommige abonnementen werkte de koppeling tussen Nextens en FiscaalTotaal in de bovenste menubalk niet meer. Dit is hersteld.

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
Share this post