Nextens release notes 6 februari: uitstelverbeteringen en jaarversie suppletie

Deze release staat onder andere in het teken van de optimalisatie van de functionaliteiten binnen Uitstel. De wijzigingen binnen Uitstel worden nu bijvoorbeeld automatisch bijgehouden en het is mogelijk om notities toe te voegen in hetzelfde scherm. Daarnaast is het met deze release ook mogelijk om Suppletie 2019 in te sturen.

Wat kunt u in deze release verwachten?

  1. Jaarversie suppletie
  2. Uitstelverbeteringen
  3. Nextens Klantportaal
  4. Overige verbeteringen

Jaarversie suppletie

In deze release sluiten we het onderdeel BTW 2019 af met de mogelijkheid om ook Suppletie 2019 in te sturen. Nieuw dit jaar is dat u de rapportage niet alleen in PDF, maar ook in Word kunt uitdraaien. Het oude invulformulier van de Belastingdienst is niet meer beschikbaar, daarom hebben we onze eigen rapportagevorm gekozen. Suppletie moet (ook voor eerdere jaren) elektronisch gebeuren.

Uitstelverbeteringen

Eerder zijn er al verbeteringen doorgevoerd in het aanvragen van uitstel en het verwerken en tonen van Service Berichten Uitstel. In deze release sluiten we de optimalisatieslag van het onderdeel Uitstel af met een verbetering van het scherm Uitsteldetails en het toevoegen van een registratie van uitgevoerde uitstelacties.

Uitstel overzicht per klant

Het scherm met uitsteldetails per klant is vernieuwd. Uitstel aangeven is een volledig digitaal proces, waarbij bepaalde gegevens door de Belastingdienst aangeleverd worden. Nextens vult het uitstelscherm automatisch voor u aan, onder andere met de gegevens in het Service Bericht Uitstel. Daarom zijn de mogelijkheden om zelf uitstelgegevens in te voeren of te bewerken in deze release ingeperkt. U kunt nog wel zelf de uitstelstatus én de verzenddatum van de aangifte handmatig aanpassen, bijvoorbeeld als de aangifte niet door uzelf is ingestuurd, maar door uw klant.

Notitie toevoegen

Op het nieuwe scherm met uitsteldetails kunt u nu ook een notitie toevoegen. Deze notitie kunt u daarna ook via de uitstellijst bekijken en bewerken.

Voorheen zat de notitiemogelijkheid in een losse functie. Het is nu samengevoegd op één scherm, zodat u alle gegevens in één oogopslag kunt inzien.

[naar boven]

Selecteer één klant in de uitstellijst en kies actie Uitstel overzicht

Geschiedenis uitstel

Op het uitstel overzicht per klant kunt u, via de nieuwe tab Geschiedenis, terugzien welke uitstelacties er hebben plaatsgevonden en door wie deze acties zijn uitgevoerd. Zo kunt u het verloop van het uitstelproces beter monitoren. De geregistreerde acties zijn ook zichtbaar bij procesregistratie binnen het onderdeel Management.

Webinar uitstel

Op 26 februari 2019 (12:00-13:00) verzorgt Nextens een gratis webinar waarin het vernieuwde uitstelproces in het Nextens eXcellerate programma wordt uitgelegd. Tijdens dit webinar zit een team van experts klaar om uw vragen te beantwoorden.

Nextens Klantportaal

In oktober 2018 hebben we aan het Nextens Klantportaal een aantal email-notificaties toegevoegd, zodat u direct op de hoogte wordt gesteld van het uploaden en accorderen van documenten door uw klanten. Enkele gebruikers hebben ons verzocht om het ook mogelijk te maken om deze notificaties uit te kunnen zetten. Dat kan vanaf nu op de notificaties-pagina in het instellingenmenu van Nextens. Via deze link gaat u direct naar de juiste pagina.

[naar boven]

Overige verbeteringen en toevoegen:

  • In de januari release van IB 2018 (en IB 2017) hebben we een nieuwe printmethode geïntroduceerd waarmee u de rapportage naar Word kunt sturen. Die nieuwe printmethode wordt standaard gebruikt, tenzij u nog een oude vorm aanbiedingsbrief (in HTML) kiest. In deze release treft u nog enkele kleine verbeteringen aan, o.a. in de afdruk van nulbedragen, vermelding van het boekjaar en de paginaheader.
  • De mogelijkheid om te zoeken in het tabblad SBA was weggevallen, dit is hersteld.
  • In Toeslagen 2019 is een onterechte melding bij kinderopvangtoeslag verwijderd en in de afdruk van de toeslagen werden leeftijd en geboortedatum van de aanvrager niet juist afgedrukt, dit is verholpen.
  • Eerder hebben we een verbetering aangebracht in de verzending van loonheffing in VA IB 2019. Zie de help bij VA IB 2019 voor details.
  • De Belastingdienst liet ons weten dat bij enkele VA IB 2019 verzendingen een verkeerd jaar werd verzonden bij de eigen woning. Dit bleek het geval als het VA-biljet was geïmporteerd uit een aangifte IB. Dit is eerder al verholpen. Als u hierover van de Belastingdienst bericht hebt gekregen, kunt u de VA opnieuw insturen.

[naar boven]

Share this post