Nextens release notes december: templates

Deze release van Nextens staat in het teken van de lancering van de templates. Binnen FiscaalTotaal zijn er reeds een groot aantal hulpmiddelen beschikbaar die erop gericht zijn de gebruiker te helpen sneller te werken. Er zijn bijvoorbeeld checklisten, rekentools (waarvan er in de vorige releases al vijf gelanceerd zijn) en templates (veelgebruikte modellen voor o.a. verzoeken en overeenkomsten) te vinden.

Templates

Met de Nextens templates kunt u bij uw advieswerk gebruikmaken van onze uitgebreide bibliotheek (390 templates) aan modelbrieven, modelovereenkomsten, verklaringen, akten, verzoeken en diverse modeldocumenten voor het voeren van een bezwaar- en beroepsprocedure. In een handomdraai kunt u uw klant voorzien van alle benodigde documentatie die uw klant nodig heeft als juridische en/of administratieve onderbouwing van zijn bedrijfsadministratie. We hebben ook templates voor allerlei privézaken zoals: de eigen woning, pensioen, schenken en vererving.

Bij veel templates kunt u al volstaan met het invullen van persoons- en adresgegevens van uw klant en bestrijkt de tekst van de template in principe volledig de situatie van uw klant. U hoeft alleen nog in te vullen of de klant speciale, afwijkende bedingen en wensen heeft. Zo ja, dan kunt u deze toevoegen aan de door u gebruikte template.

Toegang

De templates zijn alleen toegankelijk voor Nextens-gebruikers die ook één van de volgende FiscaalTotaal abonnementen hebben; Professional of Praktijk.

Eenvoudig vinden van het juiste template

Bij het bezoeken van de templates overzichtspagina is er een lijst van alle honderden beschikbare templates te zien. Deze grote variëteit kan het lastig maken de juiste template te vinden. Daarom zijn er filters toegevoegd. Er is zowel te filteren op belastingsoort als op categorie. Het is ook mogelijk meerdere filters te kiezen. Behalve de filters is er ook een zoekveld toegevoegd om de juiste template te vinden. Bij gebruik van de zoekfunctie terwijl er één of meerdere filters zijn geactiveerd, worden alleen resultaten getoond die aan zowel de zoekterm als de filters voldoen.

(Klant)gegevens importeren

Een tijdbesparende toevoeging aan de templates van Nextens is de functionaliteit om (een deel van de) bekende informatie vast in te vullen. Bij het openen van een template is er bovenaan de pagina een (klant)gegevens sectie te zien. De eerste keuze is of de template voor een Particulier of een Bedrijf ingevuld wordt. Zodra er een keuze is gemaakt, verandert Nextens automatisch de invulbare velden, zodat de juiste velden bij de keuze worden getoond.

Ook is hier een zoekbalk, die reeds te vinden is in de recent gelanceerde Rekentools. Hier kan worden gezocht op een Particulier of een Bedrijf. Er worden enkel resultaten getoond die passen bij de gemaakte keuze tussen een Particulier of een Bedrijf. Zodra er een klant geselecteerd is, wordt de reeds beschikbare informatie automatisch ingevuld.

Online invullen

Behalve klantgegevens is het ook mogelijk de Template online in te vullen. De invoervelden zijn duidelijk herkenbaar gemaakt, zodat er geen tijd wordt verloren met het zoeken naar plekken waarop iets ingevuld kan worden.

Resultaat downloaden

Zodra de (klant)gegevens en de Template ingevuld zijn, kan het resultaat als Word-document gedownload worden. De ingevulde klantgegevens, evenals de kantoorgegevens worden toegevoegd aan het document. Ook de tekst die reeds in de velden ingevoerd is, wordt op de juiste plek getoond. Daar hoeven geen wijzigingen meer worden toegebracht. Indien gewenst, zijn de templates ook te downloaden zonder dat er iets ingevuld is.

Bekijk de video over templates

Overige

Voorlopige aangifte Vennootschapsbelasting 2020
Vanaf midden december kunt u VA/VT-biljetten 2020 (vennootschapsbelasting) invullen en afdrukken. Het verzenden hiervan is vanaf 1 januari 2020 mogelijk.

Links naar FiscaalTotaal
Aan het einde van de maand kunt u via linkjes in de Invulhulp naar FiscaalTotaal geleid worden, voor directe praktische informatie

Share this post