THEMA

DE POSITIEVE IMPACT VAN ONDERNEMERSCOACHING

- en de rol van accountants en andere financiële professionals

Ondernemerscoaching

Ondernemers worstelen op het gebied van persoonlijk ondernemerschap bijvoorbeeld met Marketing, Marktgerichtheid en Financieel beheren. Dit is met ondernemerscoaching positief te beïnvloeden. Ondernemerscoaching geeft de ondernemer direct een gevoel van verbetering en dat leidt uiteindelijk tot groei van het bedrijf.

Net zoals ondernemerschap te leren is, is ook ondernemerscoaching te leren. Ook door accountants en andere financiële professionals, die zelf vaak – onterecht - denken hiervoor niet uit het juiste hout gesneden te zijn.

Download dit kennisdocument

Uit onderzoek blijkt dat maar ruim een kwart van de ondernemers over accurate zelfkennis beschikt. De overgrote meerderheid heeft een minder goed zelfbeeld, maar neemt op basis daarvan wel tal van beslissingen, met alle negatieve gevolgen van dien.

Een ondernemende ondernemer maakt van een slecht plan nog een bloeiende onderneming. Maar omgekeerd geldt niet hetzelfde: een ondernemer met een gebrek aan ondernemerskwaliteiten maakt van een goed plan nog geen bloeiend bedrijf.

Natuurlijk, een ondernemer is overtuigd van zijn product of dienst. Hij gelooft in het succes van zijn (business) plannen. Toch zijn er genoeg ondernemers die zelfvertrouwen proberen uit te stralen, maar diep van binnen twijfelen aan de maakbaarheid van hun toekomstvisie.

Kan ondernemerscoaching iets veranderen aan gebrek aan bepaalde kwaliteiten in een ondernemers? Verschillende bronnen lijken daar wel op te wijzen.

Accountants en financiële professionals en ondernemerscoaching

Ondernemers hebben behoefte aan coaching, maar ze vragen er niet om. Als accountant is het belangrijk om te leren andere vragen te stellen, zodat ondernemers uitgedaagd worden om door een andere bril naar hun eigen situatie te kijken. Dit staat haaks op het geven van advies.

In dit document komen de volgende onderwerpen aan bod

  • Overlevingskansen van ondernemers
  • Ondernemersproblemen
  • Een voorbeeld van ondernemerscoaching: sneller, betere ondernemers
  • Ondernemerscoaching beïnvloedt de groei
  • Wat moet ú met ondernemerscoaching?
Download dit kennisdocument
Benieuwd naar de meestgestelde vragen over de transitie naar fiscaal digitaal ondernemen?
Share this post
  • Vond u dit bericht waardevol?