THEMA

IMPACT VAN KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE OP FISCALE ADVIESWERKZAAMHEDEN

In dit document wordt Artificial Intelligence (AI) besproken en het effect dat dit heeft of kan hebben op de fiscaal-juridische sector. Hoe precies verandert AI de (fiscaal-)juridische industrie? Aan welke toepassingen kan gedacht worden?

Sinds Artificiële Intelligentie (“AI”) op de markt is gekomen, beïnvloedt het industrieën over het gehele spectrum, met name in de laatste 5 jaar.

Download kennisdocument

Hoewel de fiscaal-juridische sector niet de eerste is geweest die AI heeft omarmd, kan het wel degelijk van deze technologie profiteren.Hoe precies verandert AI de (fiscaal-)juridische industrie? Het belastingecosysteem, met zijn massa aan gegevens, is met name een uitstekende kandidaat voor innovatie door ‘Big Data’en ‘Machine Learning’. In dit kader verwachten deskundigen dat juristen en fiscalisten binnen afzienbare tijd op grote schaal van AI zullen profiteren. Dit kennisdocument biedt een aantal voorbeelden ten aan zien van het toepassingsgebied van AI binnen de fiscaal-juridische sector.

Wat is Artificiële Intelligentie?

AI simuleert bepaalde cognitieve processen van de menselijke geest en steltcomputers in staat om bepaalde simpele taken uit te voeren, waarvoor normaliter een vorm van cognitie vereist is. Wanneer AI wordt toegepast, kunnen computers gegevens interpreteren, patronen herkennen en conclusies trekken.

Toepassingen in fiscaliteit

AI-toepassingen zien we in verschillende fiscale gebieden al terugkomen. Innovatieve adviesbedrijven hebben manieren gevonden om miljoenen transacties in seconden te verwerken.Daarnaast automatiseren zij al belasting-gerelateerd werk dat voorheen vele uren in beslag nam. Onder deze toepassingen vallen bijvoorbeeld: voorspellende analyses of financiële prognoses, geavanceerde fraudedetectie systemen en intelligentie zoekmachines. Deze systemen worden tegenwoordig al toegepast.

Download kennisdocument

In dit document wordt het volgende besproken:

  1. Wat is AI?
  2. Toepassingen in fiscaliteit
  3. De uitdaging van documenten organiseren
  4. Effect op het werk van de fiscalist, adviseur of accountant
  5. Overgang naar fiscale AI
  6. Adopteren van AI in babystappen
  7. 7 tips voor implementatie

Meer weten? Lees ook "Tax technology zorgt voor de opkomst van 'hybride fiscalisten'


Share this post
  • Vond u dit bericht waardevol?