THEMA

ONDERNEMERSCOACHING VOOR BELASTINGADVISEURS

Ondernemerscoaching is voor de fiscalist, accountant en belastingadviseur een kwestie van de pet van adviseur afzetten en de pet van coach opzetten. Wij definiëren de coach als iemand die de klant aanzet tot effectief gedrag en de adviseur als iemand die zijn/haar expertise inzet om tot een goed advies te komen. Het is dus de kunst om binnen het vakgebied beide petten te kunnen hanteren. Voor de ondernemer is het van belang dat duidelijk is met welke pet de fiscalist aan het werk is.

Dit kennisdocument gaat over hoe je de pet van ondernemerscoach het beste in kunt zetten, wat dat van de adviseur vraagt en wat daar vanuit de omgeving van de ondernemerscoach voor nodig is.

Download dit kennisdocument

Bij ondernemerscoaching ben je je bewust dat ander gedrag van jezelf effect heeft op het gedrag van de ondernemer. Jouw werk als fiscalist of accountant, zoals het maken van analyses, het geven van advies en het komen met oplossingen, laat je achterwege als je de coachpet opzet. Juist bij coaching is het zaak niet te analyseren, geen advies te geven en niet met oplossingen te komen. Bij ondernemerscoaching draait het om inzicht geven door de juiste vragen te stellen en heel goed te luisteren en te letten op non-verbale signalen.

In dit kennisdocument:

  • Wat is ondernemerscoaching?
  • De coachingscyclus
  • De leerstijl voor de ondernemerscoach
  • De omgeving van de ondernemerscoach
Dit kennisdocument over effectief adviseren vind je mogelijk ook interessant
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post