THEMA

NEXTENS ADVIESTOOL WORDT FLINK UITGEBREID

Het nieuwe jaar beginnen we graag met goed nieuws! Waarschijnlijk heeft u al de Adviestool in uw Nextens-omgeving ontdekt en heeft u deze al in kunnen zetten voor uw klanten. Maar er komt meer aan. In 2020 blijven we de Adviestool met nieuwe Advieskansen vullen, maar gaan we ook aan de slag met de Adviestool 2.0. Door het jaar heen kunt u steeds weer van nieuwe functionaliteiten gebruikmaken om uw klant nóg beter van advies te voorzien.

In 2019 hebben we de Adviestool gelanceerd, zoals u deze nu kent. Deze tool bestaat uit bijna 40 verschillende advieskansen. En we zijn non-stop bezig om dit nog verder uit te breiden. Op die manier hopen we nog relevanter te worden als partner van belastingadviseurs.

Nieuwe adviessignalen

Recent zijn een aantal nieuwe adviessignalen toegevoegd. Zo krijgt u als belastingadviseur een seintje als de nieuwe kleine ondernemersregeling (KOR) kan worden toegepast. Of u krijgt een melding als er sprake is van toepassing van de wet excessief lenen. Eerder informeerden we u al over het adviessignaal voor het optimaliseren van de aftrekbare giften en het signaal wanneer middeling mogelijk is voor uw klant.

Signalen automatisch getriggerd in de aangifte

Heeft u al gebruik gemaakt van de adviessignalen? Op het moment dat u de aangifte afrond, wordt deze automatisch gecontroleerd op eventuele toepassing van adviessignalen. Wanneer er relevante signalen tussen zitten, dan worden deze getoond. U kunt de adviessignalen ook altijd terugzien in Management / Adviessignalen.

Tool vervangt uw expertise niet

Hoewel de tool u een handje kan helpen, vervangt het uw expertise natuurlijk niet. Handmatige controle blijft in sommige gevallen vereist. Dit is zeker het geval wanneer er meerdere ‘specificaties’ in het spel zijn. Deze specificaties kunt u gebruiken om meerdere panden, investeringen of aandeelhouders in te vullen.

Wanneer deze specificaties worden gebruikt om advies te signaleren, kunnen we voor één van de specificaties het signaal afgeven. Het kan dus zijn dat het signaal ook op andere specificaties binnen dezelfde aangifte van toepassing is. Denk bijvoorbeeld aan het signaal voor excessief lenen van de eigen BV. Wij zullen altijd de aandeelhouder met de grootste lening tonen in het signaal, maar het kan zijn dat er meerdere aandeelhouders binnen dezelfde BV zijn die aan de voorwaarden voldoen. Handmatige controle blijft dus vereist.

Wat vindt u van de Adviestool?

Wist u dat de Adviestool bijna in zijn geheel gebouwd is op klantwensen? Uw feedback is voor ons zeer waardevol. We zijn daarom ook erg benieuwd hoe u de huidige Adviestool ervaart en waar u nog verbeterpunten ziet. Deze nemen we dan graag mee voor onze roadmap dit nieuwe jaar. Mail uw feedback naar Nastasia Jobben, head of product:  nastasia.jobben@nextens.nl.

Adviestool 2.0

We staan niet stil, er komt meer! In 2020 gaan we flink aan de slag met de Adviestool 2.0. Dit zal de huidige tool niet vervangen, maar levert u wel veel nieuwe interessante functionaliteiten op. Bekijk hieronder de sneak-preview van de mogelijkheden:

Vergeet ook zeker niet uw feedback op de Adviestool 2.0 achter te laten op deze pagina >>

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post