THEMA

NEXTENS IN 2021: IN 3 STAPPEN NAAR MEER FISCAAL ADVIES

“Het is een unieke combinatie van fiscale content en data”, vertelt Juliette Goetzee, managing director bij Nextens. “We leveren nu al adviessignalen binnen de aangifte en hebben daar veel positieve reacties op gekregen. Dit jaar gaan we daar een volgende stap in zetten door op basis van actuele boekhouddata, actuele content en adviessignalen te delen vóór het aangifteproces. Daarmee kan de fiscaal professional ook over de huidige en misschien zelfs toekomstige situatie adviseren.”

Alle plannen van Nextens in 2021

Stap 1: tijdswinst door automatisering

“Wat we van veel klanten horen, is dat ze meer advies willen geven, maar dat die transitie best ingewikkeld is”, vervolgt Nastasia Jobben, head of product bij Nextens. “Dat ligt er met name aan dat ze hier simpelweg geen tijd voor hebben. Wat we daarom allereerst willen doen dit jaar, is zorgen dat onze klanten tijd winnen om te kunnen adviseren. Dat doen we door steeds meer voor hen te automatiseren. Denk bijvoorbeeld aan het automatisch doen van de btw-aangifte. Ook willen we een koppeling leggen met banken voor het aanvragen van een kredietrapportage, breiden we de synchronisatie met crm-pakketten uit en koppelen we met meer boekhoudpakketten om de jaarstukken te importeren."

Stap 2: actuele adviessignalen

“Als die tijdswinst behaald is, willen we onze klanten ook ondersteunen bij het geven van advies”, aldus Nastasia. “De huidige adviestool is gebaseerd op data dat in Nextens zit. Dat willen we uitbreiden met data uit boekhoudpakketten. Denk bijvoorbeeld aan de coronamaatregelen. In de boekhouding wordt bijvoorbeeld duidelijk dat de klant aanzienlijk minder omzet maakt. Een adviessignaal zou dan gericht een aantal coronamaatregelen aan kunnen raden.”

Stap 3: content ter ondersteuning

Nextens heeft in 2020 al grote stappen gezet met de integratie van Fiscaal Totaal in Nextens: Nextens Naslag. Vrijwel alle content is te vinden in het aangifteprogramma en rekentools wordt automatisch ingevuld. Wat nu? “We gaan altijd door met de ontwikkeling van content in de software. De adviestool is hier een mooi voorbeeld van. Dit is een combinatie van content van Fiscaal Totaal en Nextens. Denk bijvoorbeeld aan extra informatie waar je naar door kunt klikken of een vooringevulde adviesbrief.”

  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post