THEMA

BEDRIJFSSTRUCTURERING

Binnen dit thema alles over bedrijfsstructurering, zoals de fiscale eenheid

Voorkom overdrachtsbelasting bij verkoop aandelen in onderneming

De verkoop van een onderneming inclusief een onroerende zaak roept altijd de vraag op of de koper overdrachtsbelasting moet betalen. Zeker met de verhoging van 6% naar 7% per 1 januari 2021 is het antwoord op die vraag belangrijk.

Go further with Shell – beperking van de liquidatieverliesregeling

De liquidatie- en stakingsverliesregeling heeft de laatste tijd veel stof doen opwaaien. Shell zou volgens diverse media deze regeling gebruikt hebben als favoriete constructie om minder of zelfs geen winstbelasting te betalen.

Verstraten & Partners: “Winstgevend kantoor door digitale transitie en adviesproduct”

“Wacht niet te lang met het oppakken en implementeren van technologische ontwikkelingen. Je moet nu mee, anders ben je over een paar jaar uitgespeeld”, stelt Erik Verstraten van Verstraten & Partners.

“Digitalisering zorgt voor makkelijkere schaalbaarheid kantoor”

Boekhouden, belastingaangiften en zelfs de adviespraktijk worden steeds verder gedigitaliseerd. Traditionele kantoren beseffen steeds meer dat als ze niet meegaan, concurrentie hen inhaalt. “Aan de andere kant zorgt digitalisering er ook voor dat b...

Tax technology zorgt voor de opkomst van ‘hybride fiscalisten’

“Fiscalisten bestaan niet meer in de toekomst”, stelt Rienk Kamphuis, partner bij EY. We spreken met hem en zijn collega Frank Putman, senior consultant binnen EY. Beiden leggen in hun werk de focus op Tax Technology and Transformation en geloven...
BeheerderBedrijfsstructurering