THEMA

BTW

Op deze themapagina vindt u praktische en verdiepende informatie binnen het onderwerp omzetbelasting.

Btw-schulden (tijdelijk) niet kunnen betalen, wat nu?

Om verschillende redenen kunnen ondernemers te maken krijgen met financiële of cash flow problemen met als gevolg dat lopende btw-schulden niet (tijdig) kunnen worden voldaan. Of het financiële probleem van tijdelijke aard is of niet, het is altijd...

4 ‘btw quick fixes’ voor internationale handel

Eind 2018 heeft de Europese Raad ingestemd met de voorstellen voor vier ‘btw quick fixes’ om de internationale handel te vereenvoudigen. Per 1 januari 2020 treden deze in werking en hebben een aanzienlijke impact voor ondernemers die internationa...

Btw-aangifte via Mijn Belastingdienst Zakelijk mogelijk niet verstuurd

Als er gebruik gemaakt wordt van het nieuwe portaal Mijn Belastingdienst Zakelijk voor de btw-aangifte, dan kan het zijn dat de aangifte wel is ingevuld, maar niet is verzonden. Dat laat de Belastingdienst weten.

Een uitmuntende muntenadministratie!

In het Zuiden van ons land begint het langzaam te kriebelen. Carnaval komt er weer aan. Bij menig kastelein rinkelt de kassa als de consumptiemunten worden verkocht. Maar hoe zit het ook alweer met de btw?

Fiscus wijst op mogelijkheid btw-verlegging na Brexit

De Belastingdienst wijst ondernemers, die regelmatig goederen afnemen vanuit het Verenigd Koninkrijk (VK), op de mogelijkheid om een vergunning voor btw-verlegging bij invoer aan te vragen. De reden hiervoor is de naderende Brexit.
BeheerderBTW