THEMA

BTW

Op deze themapagina vindt u praktische en verdiepende informatie binnen het onderwerp omzetbelasting.

E-publicaties gaan onder lage btw-tarief vallen

Digitale tijdschriften, elektronische boeken en e-papers mogen voortaan ook onder het lage btw-tarief vallen. Daarmee gaan ze net zo zwaar belast worden als papieren boeken en uitgaven.

Huishoudens door btw-verhoging 300 euro duurder uit in 2019

Een huishouden is in 2019 gemiddeld zo’n 300 euro meer kwijt aan btw. Het lage btw-tarief wordt namelijk in het nieuwe jaar verhoogd van 6 naar 9 procent. Hierdoor worden onder andere boeken, boodschappen en theaterkaartjes duurder.

Tijd voor het indienen van EU btw-teruggaafverzoeken

Eén van de eerste dingen die na de zomervakantie op de agenda staat van ondernemers is het indienen van teruggaafverzoeken van buitenlandse btw. Het terugvragen van buitenlandse btw is niet moeilijk, maar wel een heel precies werkje.

Oninbare vordering en dan ook nog eens de btw(-wijzigingen)!

Vrijwel elke ondernemer heeft ermee te maken: oninbare debiteuren! Alsof dat niet vervelend genoeg is moet ook nog eens de btw worden afgedragen (terwijl deze niet is ontvangen). Als de factuur onbetaald blijft mag deze afgedragen btw op een gegeven ...

Een goed begin is het halve werk: voorbereiden op de btw-verhoging

Het lage btw-tarief wordt per 1 januari 2019 verhoogd van 6% naar 9%. Het lijkt misschien nog ver weg, maar bereid u goed en tijdig voor op deze wijziging en voorkom eventuele verrassingen. Ook de Belastingdienst wijst ondernemers erop om tijdig te b...
BeheerderBTW