THEMA

BTW

Op deze themapagina vindt u praktische en verdiepende informatie binnen het onderwerp omzetbelasting.

Nieuw besluit btw-nultarief zeeschepen en luchtvaartuigen

Op 20 november is een nieuw besluit verschenen over het toepassen van het btw-nultarief bij de levering en bevoorrading van zeeschepen en luchtvaartuigen. Dit besluit gaat in vanaf 1 januari 2019, laat de Belastingdienst weten.

FIOD houdt vier mannen aan wegens btw-fraude export metaal

De fiscale opsporingsdienst FIOD heeft vier mannen aangehouden op verdenking van btw-fraude met de export van metaal. De fiscus is door de fraude vermoedelijk 23 miljoen euro misgelopen. Dat heeft de FIOD bekendgemaakt.

Belastingdienst publiceert formulier ‘Keuze plaats van dienst digitale diensten’

Vanaf 1 januari 2019 veranderen de regels voor de btw over digitale diensten aan consumenten in andere EU-landen. Tot nu toe zijn digitale diensten belast in het land waar uw klant woont of is gevestigd. Volgend jaar verandert dat en moet u btw aan...

Wiebes ziet heil in CO2-heffing voor industrie

Minister Eric Wiebes van EZ is groot voorstander van een heffing op CO2-uitstoot voor vervuilende bedrijven. Hij verwacht echter niet dat die heffing 50 euro per ton zal gaan bedragen, zoals DNB eerder voorstelde.

Douane in het nauw door groeiend aantal webwinkel-aankopen

De toenemende groei van aankopen bij webwinkels, zoals Alibaba en Amazon, leiden tot een forse verhoging van de werkdruk bij de douane. De dienst worstelt met een toename van 20 procent tot 30 procent van het aantal aangiften.
BeheerderBTW