THEMA

BTW

Op deze themapagina vindt u praktische en verdiepende informatie binnen het onderwerp omzetbelasting.

Game, set and match: hoog of laag btw-tarief?

Enkele weken geleden vroeg een tennisschool mij om hulp bij een discussie met de Belastingdienst. De Belastingdienst was van mening dat de tennisschool over de afgelopen jaren ten onrechte 6% in plaats van 21% btw had afgedragen.

Btw-schulden (tijdelijk) niet kunnen betalen, wat nu?

Om verschillende redenen kunnen ondernemers te maken krijgen met financiële of cash flow problemen met als gevolg dat lopende btw-schulden niet (tijdig) kunnen worden voldaan. Of het financiële probleem van tijdelijke aard is of niet, het is altijd...

4 ‘btw quick fixes’ voor internationale handel

Eind 2018 heeft de Europese Raad ingestemd met de voorstellen voor vier ‘btw quick fixes’ om de internationale handel te vereenvoudigen. Per 1 januari 2020 treden deze in werking en hebben een aanzienlijke impact voor ondernemers die internationa...

Btw-aangifte via Mijn Belastingdienst Zakelijk mogelijk niet verstuurd

Als er gebruik gemaakt wordt van het nieuwe portaal Mijn Belastingdienst Zakelijk voor de btw-aangifte, dan kan het zijn dat de aangifte wel is ingevuld, maar niet is verzonden. Dat laat de Belastingdienst weten.

Een uitmuntende muntenadministratie!

In het Zuiden van ons land begint het langzaam te kriebelen. Carnaval komt er weer aan. Bij menig kastelein rinkelt de kassa als de consumptiemunten worden verkocht. Maar hoe zit het ook alweer met de btw?
BeheerderBTW