THEMA

DE PERIODE OM NOW4 AAN TE VRAGEN IS VOORBIJ

De vierde periode om de NOW aan te vragen liep dit weekend af. Op de valreep kwamen er nog 5.000 aanvragen binnen, waardoor het totaal voor de loonsteun periode van januari tot maart uitkomt op 77.000.

Doorbetalen

De Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) is bijna een jaar geleden ingevoerd. Het doel van de regeling is om ondernemers die door coronamaatregelen omzet verliezen te helpen met het doorbetalen van de lonen. De tegemoetkoming moet voorkomen dat personeel ontslagen wordt. De NOW3, die van oktober tot december liep, was goed voor 81.000 aanvragen. In de eerste periode van de NOW aan het begin van de coronacrisis kwamen er 140.000 aanvragen binnen.

Voorschot

Het UWV is inmiddels ook begonnen met het terugvragen van te veel ontvangen NOW-steun. De NOW wordt op basis van geschatte omzet en loonkosten uitgekeerd als voorschot. Als blijkt dat de schatting te hoog of te laag uitvalt, kan het zijn dat een ondernemer terug moet betalen of extra ontvangt. 20.000 ondernemers uit de NOW1 hebben inmiddels bericht ontvangen. Dat aantal zal nog groeien, evenals het aantal ondernemers in de NOW2. Het UWV begint deze week namelijk ook aan de NOW2 berekeningen. Ondernemers die de NOW niet terug kunnen betalen mogen uitstel of een betalingsregeling aanvragen.

  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post