THEMA

MEER CORONASTEUN IS VOLGENS DE KAMER NODIG

Bedrijven en zelfstandigen moeten meer steun krijgen de komende maanden volgens de Tweede Kamer.

Verruimingen

De tegemoetkoming vaste lasten moet van 85% naar 100%, dat zegt een meerderheid van de Tweede Kamer. Ook zouden gemeenten meer budget moeten krijgen om ruimhartiger de tijdelijke ondersteuning bij noodzakelijke kosten (TONK) regeling toe te kunnen passen. Omdat de pandemie nog steeds het bedrijfsleven belemmert, en de zware lockdown inmiddels ook weer tot eind maart verlengd is, staat het demissionair kabinet achter de verruimingen, zo schrijft het FD.

TONK

De TONK-regeling is voor mensen die door de coronacrisis in de knel komen met woonkosten zoals huur, hypotheek en elektra. De regeling is beschikbaar voor ondernemers, zelfstandigen en particulieren die onvoldoende hebben aan andere regelingen zoals de Tozo. De TONK wordt door gemeentes geregeld, maar daar blijkt nogal een verschil in toekenning tussen te zitten. Daarom maakt het kabinet meer budget beschikbaar en gaat het gesprek aan met gemeentes om ervoor te zorgen dat de regeling overal even ‘ruimhartig’ toegewend wordt.

App

Minister De Jonge is ook bezig met het regelen van een ‘coronacheck-app’. De app zou als bewijs van een vaccinatie of negatieve test kunnen dienen, een digitaal coronapasspoort. Als dat lukt, dan is de app vanaf mei beschikbaar en kan deze ingezet worden om musea, theaters en evenementen weer te openen.

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post