THEMA

NBA VRAAGT OM NOW-VERKLARING UITSTEL

Een accountant is bij NOW-aanvragen van boven € 100.000 verplicht. Door drukte vraagt de NBA om uitstel van de NOW-verklaring

Onduidelijkheden

In een brief aan demissionair minister Koolmees van social zaken en Werkgelegenheid vraagt de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) om uitstel voor het indienen van de NOW-verklaring. Veel van de vertraging komt door onduidelijkheden. De NBA zegt dat dit komt omdat het ministerie nog geen FAQs heeft gepubliceerd en ook het controleprotocol voor de NOW 2 en 3 is nog niet beschikbaar. Volgens de NBA zegt meerdere signalen te ontvangen dat er advocaten ingeschakeld worden door organisaties vanwege de onduidelijkheden.

Gemiste deadline

De hoeveelheid vragen is dusdanig dat accountants en ondernemingen niet verder kunnen. Accountants die hun werk niet kunnen doen door de vele onduidelijkheden kunnen ook niet leveren binnen de gestelde termijn. Nu de drukke periode van jaarstukken ook aangebroken is te midden van beperkingen en de lockdown, maakt de NBA zich ernstig zorgen over het halen van deadlines. Niet-gehaalde deadlines kunnen betekenen dat ondernemers de ontvangen subsidie terug moeten betalen.

De NBA heeft contact gezocht met het ministerie om te vragen de deadline tot 31 oktober uit te stellen. Ook willen ze dat er meer informatie beschikbaar wordt gemaakt en vragen sneller worden beantwoord.

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post