THEMA

NOG 7.000 EXTRA NOW AANVRAGEN

In de week na de bekendmaking van de striktere coronamaatregelen hebben nog zo'n 7.000 werkgevers een NOW-aanvraag ingediend. Daarmee komt het totaal aantal aanvragen voor de derde NOW ronde op ongeveer 65.000. Het aanvragen kon initieel tot 13 december. Maar de loketten bleven open na de tv-toespraak van premier Rutte.

27 december

Nu kunnen er nog aanvragen worden ingediend tot en met zondag 27 december. De NOW 3 gaat over de maanden oktober tot en met december. Het criterium is hetzelfde als voorheen. Minimaal 20% omzetverlies over een periode van drie maanden. Wanneer geen NOW 2 aanvraag is ingediend kan worden gekozen over welke periode het verlies wordt berekend.

Dat kan dan bijvoorbeeld ook over de periode november-januari of december-februari zijn. In die keuze kan dus rekening worden gehouden met de nu aangekondigde maatregelen. Wel geldt voor wie gebruik heeft gemaakt van de tweede ronde dat de drie maanden waarover ze omzetverlies opgeven moeten aansluiten op de periode die ze de vorige keer hebben opgegeven.

Derde ronde: €1,2 miljard

Maximaal 80% van de loonkosten worden betaald wanneer het omzetverlies 100% is. Eerst ontvangt men een voorschot van 80% van de tegemoetkoming. De derde ronde van de coronasteunregeling heeft tot dusver tot ruim 55.000 toegekende aanvragen geleid.

Dat is goed voor de loonkosten van in totaal ruim 1 miljoen werknemers. Werkgevers hebben al € 1,2 miljard aan voorschotten ontvangen; gemiddeld hebben de werkgevers 55% omzetverlies opgegeven.

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post