THEMA

VIJLBRIEF DENKT AAN UITSTEL BELASTINGBETALING

Staatssecretaris van Financiën Hans Vijlbrief overweegt het terugbetalen van de belastingschuld nog verder uit te stellen. Ook wil hij een langere terugbetaalperiode bieden.

Verschoven

Door de coronacrisis heeft het bedrijfsleven de mogelijkheid gekregen uitstel te vragen van het betalen van de belasting. Inmiddels is er €17 miljard belastingschuld opgebouwd en zou dat bedrag vanaf 1 oktober 2021 over 3 jaar terugbetaald moeten worden. De datum waarop de terugbetaling moet starten is al een paar keer verschoven met de constante verlenging van de lockdowns.

Versoepelingen

Vijlbrief denkt nu aan een iets drastischere maatregel. Anders, zo zegt hij in een interview met BNR, hebben bedrijven een emmer water achter hun boot hangen als ze de crisis uitkomen. Daarom zal Vijlbrief de komende maanden drie mogelijke versoepelingen bestuderen. Een latere begindatum, langere afbetalingsperiode en lager rentetarief behoren tot de mogelijkheden. Hoewel er recent geroepen werd voor kwijtschelding, is dat voor Vijlbrief geen optie. Naast dat het oneerlijk is naar iedereen die wel heeft betaald, heeft de overheid het geld ook zelf hard nodig.

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
Share this post
  • Vond u dit bericht waardevol?